Diari Més

El Nàstic visitarà l'Osasuna Promesas sense temps per a lamentacions

Els grana es volen redimir de l'ensopegada de diumenge aconseguint una victòria davant el filial navarrès, que es troba en 'play-off'

L'Osasuna Promesas ha empatat a zero en el seu darrer partit de lliga davant la Real Sociedad B.

El Nàstic visitarà l'Osasuna Promesas sense temps per a lamentacionsCA Osasuna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic visitarà demà la Ciutat Esportiva de Tajonar per enfrontar-se a l'Osasuna Promesas. Els grana arriben a aquest duel intersetmanal després de la derrota davant el CE Sabadell, que va tallar la ratxa positiva del conjunt entrenat per Raül Agné, que encadenava cinc partits sense perdre. Els jugadors, però, saben que no hi ha temps per lamentar-se i buscaran una victòria contra el filial navarrès per deixar enrere l'ensopegada del diumenge.

L'Osasuna Promesas no serà un rival gens fàcil. Així ho demostra la classificació, ja que es troba en quarta posició amb 22 punts, els mateixos que té actualment el Nàstic. A diferència del conjunt navarrès, els grana es troben fora de la zona del play-off per la diferència de gols, però aquesta situació es pot capgirar si aconsegueixen emportar-se els tres punts cap a Tarragona. En cas de fer-ho, seria la segona victòria seguida fora de casa i la quarta jornada consecutiva sense perdre lluny del Nou Estadi Costa Daurada.

En 14 partits, l'Osasuna Promesas ha sumat sis victòries, quatre empats i quatre derrotes; exactament igual que el Nàstic. Això evidencia encara més que es tractarà d'un duel igualat i que es decidirà per petits detalls. O per errors, com el que va cometre la defensa grana en el gol del Sabadell. De fet, Agné ja va remarcar després del partit que va ser «una falta de concentració que no es pot permetre», ja que pot provocar derrotes com la del diumenge.

Tot i que les errades arbitrals van perjudicar clarament el Nàstic, des de la banqueta saben que són circumstàncies que no poden controlar i que cal centrar-se a corregir el que realment està a les seves mans. «Hem de ser més els de la segona meitat, que els de la primera», va assenyalar el tècnic grana. I és que durant els primers 45 minuts l'equip es va mostrar inoperant i no va ser fins a la tornada del descans que van començar a donar signes de vida sobre la gespa.

Agné ha demanat que els jugadors tinguin «més raça, mentalitat i ambició», factors que poden ser claus en un partit que promet ser molt disputat. L'Osasuna Promesas, tot i ser un equip jove, com és habitual en els filials, no està acusant la possible falta d'experiència dels seus jugadors en aquesta categoria. Com a local, ha guanyat quatre partits, n'ha empatat un i ha perdut dos, en partits ajustats davant l'Eldense i el Barça Atlètic, que justament serà el rival del Nàstic aquest diumenge al Nou Estadi.

Un dels grans artífexs del gran inici de temporada que està fent el filial de l'Osasuna es troba a la banqueta i és un vell conegut de la parròquia grana. Es tracta del tècnic Santi Castillejo, que va ser jugador del Nàstic de l'any 2000 al 2003 i també va ser entrenador del primer equip durant la temporada 2013-14. Aquesta és la cinquena temporada del tècnic navarrès al capdavant de l'Osasuna Promesas, que el curs passat va aconseguir l'ascens a la Primera RFEF.

Els partits fora de casa eren una assignatura pendent del Nàstic, però sembla que últimament ha donat amb la tecla. Des de l'ultimàtum a Raül Agné, els grana han sumat dues victòries i un empat lluny del Nou Estadi. Per continuar amb aquesta bona ratxa, caldrà trobar de nou la solidesa defensiva que va permetre ser l'equip menys golejat del grup II la temporada passada. Per a això cal que Quintanilla i Josema, la parella de centrals titular, agafin confiança i es compenetrin per fer de la defensa un fortí. Trilles, juntament amb Nil, Lupu i De la Peña, continuen sent baixa.

On més problemes va tenir el conjunt grana davant el Sabadell va ser en el mig camp. Agné va apostar per un doble pivot defensiu amb Montalvo i Gorostidi, una fórmula que no va funcionar, ja que es van veure superats durant tota la primera part. Per això, on més canvis s'espera és en aquesta posició, on Montes Arce o Pedro del Campo poden agafar galons. A l'atac, Aarón Rey va demostrar un cop més que és el jugador més en forma del Nàstic, creant gairebé tot el perill grana. En canvi, Andy no va poder demostrar la qualitat que va il·lusionar els nastiquers en el partit davant del Real Unión.

Agné tractarà de buscar l'onze adequat per aconseguir els tres punts davant l'Osasuna Promesas, redimir-se de l'ensopegada del diumenge i tornar a entrar a la zona de play-off.

tracking