Diari Més

«Els rivals han de sentir que som de categoria superior»

El davanter basc és el pitxitxi de l'equip amb cinc gols, l'últim va ser contra el Real Unión

Guillermo Fernández va ser un dels fitxatges estrella d'aquest mercat d'estiu després d'arribar procedent del Burgos, equip de Segona Divisió.

«Els rivals han de sentir que som de categoria superior»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— Diuen que el futbol són dinàmiques. Ara, l'equip està en una molt positiva.

— És veritat que portem una ratxa molt bona, és el que estàvem buscant des de l'inici de la temporada. Al principi ens va costar sentir-nos còmodes, tot i que vam fer un bon partit. Aquest últim mes hem trobat les bones sensacions, però això no s'atura. La lliga és molt llarga i es tracta de seguir treballant perquè encara tenim molt marge de millora.

— Quin va ser el detonant per a aquest canvi de tendència?

— No sé dir cap cosa concreta. És un procés, som un grup on treballa molta gent, tant a la plantilla com al cos tècnic. Al principi de la temporada, érem molts nous i, al final, la millora implica treballar el dia a dia, fent un pas endavant setmana a setmana. Això s'acaba traduint en bons resultats.

— Passar primer per una ratxa negativa i ara per tot el contrari requereix tenir força mental.

— Tenim els objectius molt clars i això fa que ens exigim molt durant el dia a dia. Que ara hagi sortit bé no garanteix que torni a passar en el següent partit si no es treballa. En definitiva, es tracta de seguir un procés i no relaxar-se quan les coses van bé, perquè durant tots els partits hi ha moments on perdem el control. L'objectiu és continuar treballant cada dia per fer un pas endavant jornada a jornada perquè aquests moments brillants s'allarguin cada vegada més.

— Va arribar per fer gols i en porta cinc. Està satisfet?

— Estic content quan guanyem, que és l'objectiu número u. Encara més quan els meus gols ajuden a sumar els tres punts. Al final, el missatge que es transmet com a grup també m'ho aplico a mi mateix. He d'exigir-me cada dia més i marcar encara més gols.

— Hi ha alguna ocasió fins ara que es penedeix de no haver marcat?

— Contra l'Intercity, el primer partit que vaig jugar de titular. Vam tenir ocasions clares i algunes arribades. Si hagués estat més fi en els moviments a la zona de finalització, podria haver ajudat marcant algun gol i evitar la derrota.

— Com veu la Primera RFEF respecte al seu pas per Segona Divisió la temporada passada?

— La Primera RFEF és una categoria molt forta, no és la Segona B que vaig jugar ja fa uns anys quan era al filial de l'Athletic. En aquesta categoria hi ha equips que podrien competir sense cap problema a Segona Divisió. Hi ha equips i jugadors molt potents i nosaltres, al final, aspirem a això, que qui s'enfronti a nosaltres senti que està jugant contra un equip de categoria superior.

— La gran virtut d'un davanter és saber estar en el lloc i moment adequat per marcar. Aquesta temporada ha tingut d'aquests moments.

— És molt important, però no només pels davanters, sinó per qualsevol jugador. Saber posicionar-se en el terreny de joc, llegir el temps de cada partit i moure's al lloc correcte és igual o encara més important que condicions físiques com la velocitat o la força. Això s'aconsegueix a través de l'experiència i en el treball del dia a dia. És veritat que hi ha gent jove que està tocada per una vareta en aquest sentit, però la resta, com jo, hem de perfeccionar aquests gestos durant els entrenaments.

— Aquest mes de desembre comença una petita lliga particular de quatre partits en tres setmanes. On s'ha d'arribar abans de l'aturada de Nadal?

— Tenim una oportunitat d'acabar el mes en una millor posició en la qual som ara. Sortirem a guanyar tots els partits que ens queden. La capacitat la tenim, perquè ho estem demostrant i en els entrenaments també estem mostrant un nivell alt.

— De postres, el partit de Copa del Rei contra el Málaga per acabar l'any. Què suposa la copa per a l'equip?

— La veiem com una gran oportunitat. És molt important la Copa per a qualsevol equip, és la clau per viure bons moments i també es pot omplir l'estadi si acaba arribant un equip que juga a Europa. Això sí, primer hem de guanyar al Málaga, que és un històric que, tot i no estar passant per un bon moment, juga a Segona Divisió. Crec que tenim possibilitats de passar l'eliminatòria, seria un moment bonic per enganxar la gent i, sobretot, viure moments molt bonics al Nou Estadi Costa Daurada.

— Els equips que estan a la part alta es mostren molt segurs al seu estadi. Com veieu el duel contra el Sabadell d'aquest diumenge?

— Fer-se fort a casa és vital per a qualsevol equip que vol estar a la part alta. Amb el pas de les setmanes hem millorat en aquest sentit. Els últims partits a l'estadi els hem guanyat. Ens agradaria que s'omplís la graderia en tots els duels i ara que estem en una bona dinàmica, toca exigir-nos més.

— Té alguna meta personal en l'aspecte golejador?

— El meu repte personal és que el Nàstic acabi aquest any el més alt possible. Penso treballar tant com pugui i més per assolir aquest objectiu.

tracking