El Nàstic guanya en caràcter i crea l'hàbit de recompondre's rere cada gol

Els de Raül Agné van aixecar-se després de l'1-0 del Castellón per empatar poc després, de la mateixa forma que en darrers duels

Aarón Rey i Joan Oriol, els dos protagonistes del gol de l'empat del Nàstic al final del segon temps.

El Nàstic guanya en caràcter i crea l'hàbit de recompondre's rere cada golNàstic Joan Baseda

«No és fàcil empatar poc després que et marquin. El futbol va d'emocions. Quan aquests fets els repeteixes una i altra vegada, saps que tens un hàbit. Aquest equip no es rendeix mai». Aquestes van ser les paraules de Raül Agné a la roda de premsa posteriora la victòria del Nàstic contra el Castellón per 2-1.

La victòria va significar molt més que només tres punts. Va ser tot un cop sobre la taula a l'hora de confirmar la bona ratxa de resultats i també per comprovar la dinàmica de l'equip. El Nàstic va repetir les sensacions de l'any passat, guanyant el duel des de l'esforç i la defensa, aguantant les escomeses del rival i aprofitant les ocasions de cara a porta. Tot i això, els grana van mostrar una nova capacitat que no es va veure la darrera temporada: la capacitat de remuntada. Els de Raül Agné han guanyat en caràcter i, contra el Castellón, van trigar cinc minuts per empatar un partit que s'havia posat molt difícil després del gol enverinat de Manu Sánchez.

El de sempre, Aarón Rey, va començar la jugada. El gallec es va internar per banda i va atraure dos defensors. Va veure el forat i li va passar la pilota a Joan Oriol. El capità grana va decidir fer màgia i, tot sol, va entrar a l'àrea i amb el peu dret va marcar just abans que l'àrbitre xiulés el final. Això va ser tot un cop d'efecte tant pel Castellón com pel Nàstic. Aquesta situació s'ha vist en més d'una ocasió aquesta temporada.

En el primer partit de lliga, el Nàstic va començar perdent contra l'UD Logroñés per un gol de Vinícius Tanque, però l'equip es va saber recompondre i a l'inici del segon temps van empatar i van acabar per remuntar. El partit estava controlat, però en els últims minuts els de la Rioja van acabar per empatar en una jugada d'estratègia. Al camp de la Nucía, el Nàstic no va quallar un bon partit. De fet, l'equip no va jugar a res fins que els locals es van avançar al minut 84. Res feia veure que el Nàstic reaccionaria, però quatre minuts després Guillermo va empatar i els grana van despertar, però va ser massa tard per donar la volta al marcador. Una situació similar al partit d'aquest dissabte va ser contra el Real Murcia. En aquell moment, Dani Vega va avançar als visitants i nou minuts després Guillermo va empatar. L'embranzida de l'equip va facilitar que a l'inici de la segona meitat completés la remuntada amb dos gols més, un d'aquests de Joan Oriol que aquesta temporada està destacant per les seves arribades a porta.

Està clar que els grana també han viscut partits sense reacció. Com, per exemple, la contundent derrota contra l'Intercity per 1-3 i al camp de la Real Sociedad B. L'equip no va apropar-se a l'àrea amb contundència per empatar aquells partits. Tot i això, sí que s'ha mostrat aquest «hàbit» que menciona Agné que no es va veure el darrer any. La temporada passada, el Nàstic no va guanyar cap partit de remuntada. Cap ni un. El partit que més a prop va estar de fer-ho va ser contra el Sanluqueño al Nou Estadi, però els andalusos van acabar empatant el duel amb un golàs que no va poder aturar Gonzi. Amb tot, el Nàstic va arribar a la final del play-off. Si a la capacitat de guanyar un partit des de la defensa, aguantant les escomeses rivals amb solidesa, se suma la capacitat de reaccionar contra les adversitats, el Nàstic té opcions de competir pels seus objectius aquesta temporada on, de nou, sembla que la igualtat del grup és màxima, tot i que hi ha equips que destaquen, com el Castellón. «Hem patit de valent, per alguna cosa són líders. Eren bons, ràpids i precisos amb un jugador de qualitat com Fabrício que no sé que fa en aquesta categoria. Estic content per la remuntada, fa quatre dies tot era un drama i ara som a play-off», va cloure Agné.

El Nàstic dorm al 'play-off'

Per primera vegada aquesta temporada, el Nàstic es queda tota una setmana en posicions de play-off. Els empats de l'Osasuna Promesas contra l'SD Logroñés i el de la Real Sociedad B i l'Alcoyano han permès als de Raül Agné entrar a la part alta de la classificació amb 19 punts, a cinc punts del líder, el Castellón, i a un punt del sisè classificat, l'Alcoyano amb 18 punts.