El Calafell cau contra el Sant Cugat en un duel de màxima intensitat (4-2)

Els de Ferran López tornaven a disputar l'OK Lliga després de la pausa i s'han vist sorpresos per un equip de la part baixa

El Calafell cau contra el Sant Cugat en un duel de màxima intensitat (4-2)FCP

El Calafell de Ferran López perd el seu primer partit de lliga a la represa de la competició després d'un mes d'absència pels World Skate Games. El Sant Cugat va superar per 4-2 al conjunt del Baix Penedès en un duel que ha anat de menys a més per a tots dos equips i que s'ha acabat esbojarrant tant en transaccions com amb jugades de contacte. Martí Casas, el pitxitxi de la lliga, va marxar del partit sense poder marcar.

Els verd-i-blancs arribaven al duel com a segons classificats i sense conèixer la derrota, però el favoritisme es perd després d'un mes sense competir. Tot i els duels de Lliga Catalana on el Calafell va sortir campió, els equips de l'OK Lliga van entrenar sense ritme competitiu durant un mes per la pausa pel Mundial. Aquest període va afectar els calafellencs, que van començar el partit una mica estàtics. Aquesta situació la va aprofitar el Sant Cugat. L'equip barceloní només havia guanyat un partit aquesta temporada i, amb el seu porter, Baptiste Bonneau, que va guanyar el bronze amb Franca al mundial, es van fer forts. El primer cop dels locals va arribar al minut dos. Una passada del Sant Cugat des del seu propi camp es va colar entre no un, sinó dos defensors del Calafell. Joan Farnés la va rebre i, tot sol davant de Gerard Camps, va marcar el primer elevant la pilota amb un cop d'estic. L'ofensiva del Sant Cugat continuava i pocs minuts després va tenir lloc una acció molt similar a la del primer gol, però aquesta vegada Camps la va aturar. Tot i això, Ferran López va demanar el primer temps mort per buscar la reacció de l'equip.

El Calafell buscava l'ofensiva, però les seves possessions es feien llargues davant el mur defensiu local i, fins i tot, van acabar perdent la pilota perquè el temps de possessió se'ls acabava. Els locals van marcar el segon amb una jugada fàcil on Garbas també es va quedar sense marca davant del porter del Calafell.

S'havia de reaccionar i, a poc a poc, el Calafell va despertar de la mà d'Humberto Mendes. El d'Angola també va disputar el Mundial amb la seva selecció i va tornar amb la mateixa energia que va marxar. Mendes va lluitar una pilota perduda fins al final, i la seva recompensa va ser marcar el 2-1 amb perseverança.

El partit va anar guanyant en velocitat. Els dos equips jugaven ràpid de cara a porta i el partit es va començar a escalfar. Jan Escala va veure la blava, però Gerard Camps va fer-se gran per aturar la falta directa i conservar el 2-1 al descans.

A la represa, la intensitat no va abaixar, sinó que es va incrementar. El Calafell es va concentrar en l'atac al complet i va aconseguir algun tir al travesser. El Sant Cugat es va aprofitar d'aquesta situació per trobar els forats en defensa i, en una d'aquestes, un jugador del Sant Cugat va rebre un cop d'estic i l'àrbitre va xiular penal. Pau Gilabert no va fallar aquesta vegada, el seu tir va passar per sota de l'axil·la del porter i va acabar al fons de les xarxes posant el 3-1.

El Calafell no es rendia, els atacs eren constants, però acabaven topant amb un defensor o amb un encertat Bonneau. El partit cada vegada s'escalfava més i el Calafell buscava la desena falta per facilitar l'empat. En una jugada amb diverses caigudes, l'àrbitre va assenyalar penal i Sergio Miras va marcar el 3-2.

El Calafell va recuperar l'energia a l'instant, i a l'últim minut va buscar la desesperada d'atacar sense porter, però va perdre la possessió i el Sant Cugat va sentenciar amb el 4-2 definitiu.