Diari Més

Neix el TGN Women, el primer club de ciclisme femení de Tarragona

El projecte va començar amb un grup de 'WhatsApp' i vol promoure aquest esport entre les noies

Imatge de l'equip del TGN Women al barri de Sant Salvador en una sortida en BTT per Tarragona.

Neix el TGN Women, el primer club de ciclisme femení de TarragonaTGN Women

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El que primer va començar de forma esporàdica amb un grup de dones ajuntant-se per sortir de ruta amb bicicleta ha resultat ser la llavor del que és ara TGN Women, el primer club ciclista femení de la demarcació de Tarragona.

«Fa tres anys, vaig començar a fer sortides amb Aranxa Salvadó. Ella tenia un grup amb altres noies i, quan va començar a competir, em va cedir el grup de WhatsApp», va comentar Núria Santiago, responsable de l'equip. L'objectiu de l'equip és el mateix que en els seus inicis, promoure el ciclisme entre les dones. «Volem ser una porta d'entrada per a totes aquelles que busquen un grup on començar amb aquest esport, som un grup social i guiat per les necessitats de les dones», va subratllar Santiago.

Al principi, les rutes les realitzaven grups de tres o quatre ciclistes i, a poc a poc, es va córrer la veu i el xat es va ampliar fins a tenir 146 noies. «En aquest moment vam fer equipacions personalitzades i ens vam animar a formalitzar-lo sota una mateixa bandera», va ressaltar Santiago. Segons comenta, actualment l'equip està format per noies d'arreu de tot el Tarragonès i mitjançant la pàgina oficial del club i el grup del WhatsApp s'organitzen per realitzar sortides cada setmana.

L'objectiu de la formació de l'equip, segons Santiago, també és donar un plus de qualitat al que estaven fent fins ara. «D'aquesta manera tindrem llicències, podrem fer curses i elaborar més fàcilment rutes a llarga distància. Potser no serà un equip que surti cada diumenge, però les dues sortides al mes seran de gran qualitat amb tallers o invitant a algú rellevant».

El primer esdeveniment de l'equip arriba aquest cap de setmana, organitzat amb el suport de la Federació de Ciclisme de Catalunya. El 3er Clínic de Ciclisme Femení se celebra a Tarragona aquest dissabte i tota la jornada estarà plena d'activitats amb sortides en bici BTT i tallers de psicologia esportiva. Durant la jornada de diumenge, l'acte es trasllada a Mont-roig del Camp, on es realitzarà una xerrada de Seguretat Vial i es realitzaran sortides per carretera.

Segons Núria Santiago, el TGN Women no exclou ningú. Tot i estar centrat en dones, els homes també són benvinguts «sempre que s'adaptin a les necessitats de les dones».

El club de ciclisme TGN Women començarà les seves activitats de forma oficial a partir del pròxim gener, però l'equip ja està en marxa i comença a perfeccionar el que va començar en un grup de WhatsApp.

tracking