Diari Més

El bressol dels porters es troba a Creixell a les mans d'Óscar Ambrós

Des de fa sis temporades el municipi acull una escola de porters que un entrenament especialitzat i únic a la demarcació per als joves

Óscar Ambrós donant instruccions als seus entrenadors.

El bressol dels porters es troba a Creixell a les mans d'Óscar AmbrósCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa sis temporades, Creixell s'ha convertit en un reducte on s'ofereix un entrenament especialitzat per als porters de futbol. Óscar Ambrós va decidir crear l'Escola de Porters després de veure que era una demanda que no estava coberta a la demarcació. Normalment, els equips que formen els més joves no tenen entrenaments especialitzats per als quals es volen dedicar a ser porters. Molts d'aquests acaben per deixar el futbol per falta de motivació i, per aquest motiu, Ambrós va decidir crear un lloc on pugui ajudar a créixer als qui vulguin jugar en aquesta única posició en el món del futbol.

Ambrós està relacionat amb el futbol des de tota la vida. Ell va ser un porter que va defensar sota els pals d'equips com el Nàstic, Roda de Barà, Hospitalet, Valls i Torredembarra entre altres. Durant tota la seva carrera va notar que la importància d'aquesta posició requeria un entrenament especialitzat des dels més petits. Dit i fet, amb el seu soci Fernando García va formar l'Escola de Porters que cada dilluns de 18.15 a 21 hores entrena a Creixell a més de 40 alumnes, des dels més petits fins a juvenils.

Durant les sessions, Ambrós divideix l'espai en vuit sectors on, en grups de no més de 3 o 4 alumnes, practiquin exercicis específics que ajudin als nous porters durant un partit. Óscar està acompanyat de tècnics amb gran experiència per realitzar les classes, com per exemple Elliot Mounound, conegut per guanyar premis com a millor porter de futbol platja.

L'Escola de Porters va començar amb vuit jugadors i en aquesta sisena temporada ja volten pels 45 participants. Més que créixer, l'objectiu d'Ambrós és clar: oferir un tracte especialitzat a cada jove i motivar-los per continuar creixent com a porter.

tracking