Va ser la primera espanyola a travessar la meta amb un temps de 2h31:14, a 2.39 de la guanyadora individual, Aleksandra Lisowska

Imatge d'arxiu de Marta Galimany juntament amb Elena Loyo.

La vallenca Marta Galimany aconsegueix la medalla de plata per equips a l'EuropeuRFEA

MartaGalimany, ElenaLoyo, Irene Pelayo i Laura Méndez, integrants de l'equip femení de marató, van aconseguir la medalla de plata a l'Europeu de Munic en una carrera que va guanyar, a nivell individual, la polonesaAleksandraLisowska, i per equips les alemanyes.

MartaGalimany, que va arribar amb la catorzena millor marca de les participants i a la posició 48 delránkingeuropeu, va realitzar, als seus 36 anys, una bona carrera i va ser la primera espanyola a travessar la meta amb un temps de2h31:14, a 2.39 de la guanyadora individual,AleksandraLisowska.

L'atleta tarragonina, entrenada per Jordi Tota, el seu marit, va preparar aquest campionat continental amb cinc setmanes a l'altitud de Font Romeu, combinant entrenaments a nivell de la mar, un fet que li va servir per a arribar en un bon moment de forma a la ciutat bavaresa, en la qual va demostrar la seva capacitat de resistència per a no enlairar-se durant gran part de la carrera de les primeres posicions.

La segona espanyola en meta va ser Irene Pelayo (2h33:15) en setzena posició i la tercera ElenaLoyo(2h34:56), realitzant ambdues la millor marca de la temporada. Laura Méndez va ser la quarta espanyola, a la posició 31, amb2h39:15. Per a la general per equips es va comptar només la puntuació de les tres primeres de cada país.

Amb un temps total de7h39:25 Espanya va ser segona, superada per Alemanya, que les seves tres millors atletes van registrar7h28:48. Tercera va concloure Polònia amb el protagonisme destacat deAleksandraLisowska, que va demostrar la seva superioritat en el moment decisiu de la carrera i va parar elcronoen2h28:36, només sis segons menys que la croataMateaParlov, plata. Tercera va ser la neerlandesaNienkeBrinkman, que es va penjar el bronze que va guanyar a l'esprint a l'alemanya MiriamDattke.

Lisowskava anar des del començament de la carrera comandant el grup de cap, que, amb el pas dels quilòmetres, va anar minvant fins a arribar al tram final decisiu amb només quatre atletes amb opcions de medalla. Irene Pelayo, amb 42 anys, 5 mesos i 30 dies d'edat, es va convertir en l'atleta espanyola més veterana en competir en un Europeu, superant a Marina Prat, que va competir a la marató de 1990 amb 39 anys, 6 mesos i 15 dies.