Diari Més

Beisbol/Softbol

El CBS Wolves celebren els cinc anys amb una gran festa al Complex Educatiu

Durant el matí es van jugar partits d'exhibició

Els membres del CBS Wolves en una gran foto de família amb representants municipals.

El CBS Wolves celebren els cinc anys amb una gran festa al Complex EducatiuCBS Wolves

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ComplexEducatiu de Tarragona es va omplir ahir per celebrar la gran fita del cinquè aniversari del Club de Beisbol i Softbol Wolves Tarragona. Els integrants de l'equip es van aplegar a les seves instal·lacions dins del recinte educatiu tarragoní per gaudir d'un matí ple d'activitats. Des de partits de minibeisbol entre els més petits membres dels Wolves i dels Lions de Vila-seca, partits de softbol Slowpitch vs Faspitch, un partit de beisbol entre els equips dels Wolves i també un de criquet, una de les últimes seccions de l'equip. La jornada esportiva es va amenitzar amb música, pica-pica i, sobretot, molt bon ambient.

El president del CBS Wolves i un dels fundadors, Marc Sangüesa, va destacar que l'equip aplega un total de 120 socis i sòcies que es reparteixen en 8 equips que competeixen a les lligues oficials de la Federació Catalana. Els equips del CBS Wolves van des dels infantils, els més petits, fins als sèniors de Primera Divisió de beisbol. Els Wolves tenen també dos equips a Segona Divisió de beisbol, un d'ells, el Black, d'iniciació, també té el primer equip únicament femení de la província que competeix a la modalitat softbol-fastpitch, a banda de la nova secció de criquet i de futbol, enfocada en els tornejos de futbol sala i futbol street.

El beisbol i softbol són esports coneguts i molt populars als Estats Units, però des de fa cinc anys que van arribar a Tarragona de la mà dels Wolves. «Aquest club, com molts altres de Tarragona, va començar a practicar aquest esport al riu Francolí. D'aquest brot, l'equip va començar a créixer i, quan vam conèixer aquest espai al Complex Educatiu de Tarragona, ens vam traslladar» va destacar Sangüesa, president i un dels fundadors.

En aquests cinc anys de treball, l'equip ha anat creixent treballant amb les eines que tenien a la seva mà. Tots els equips juguen al camp del Complex Educatiu menys el de beisbol de primera divisió perquè el camp no està homologat per partits d'aquesta categoria, ja que no compleix els metres indicats a la zona de Rail Field, l'espai del camp a la dreta del batedor. A banda d'aquest problema, els Wolves també compten amb un altre contratemps. La manca d'il·luminació artificial del camp fa que l'espai quedi inutilitzable durant la tarda a l'hivern. «Ho hem manifestat a les institucions i sabem que és difícil perquè suposa molts diners, però reclamem que aquest espai compleixi totes les mesures reglamentàries i que tingui un sistema d'il·luminació per poder fer els entrenaments», va destacar Sangüesa, i també remarca que, a l'hivern, «ens hem de traslladar a l'escola dels Àngels de Torreforta per poder practicar el nostre esport, però amb limitacions, com per exemple que és de ciment i no de terra com es necessita al beisbol i softbol».

Mirant el creixement de l'equip després de cinc anys, Marc Sangüesa va destacar que el sorprèn molt «on han arribat amb les eines que teníem». El president del CBS Wolves va mencionar que tenen equips a Reus, el CBS Serps, a Vila-seca, el CBS Lions, i ara també a Salou. «Volem seguir creixent per poder crear una lliga intercomarcal on pugui formar part el Consell Esportiu del Tarragonès i fomentar els jugadors de la base del club sense dependre tant de competir amb equips de Barcelona».

tracking