Un Nàstic amb dues cares doblega al Zaragoza en una exhibició de Marc Álvarez

El jugador del filial va ser la sorpresa grana en un partit que els grana va guanyar als penals

Imatge del primer partit de pretemporada pel Nàstic contra el Saragossa.

Un Nàstic amb dues cares cau contra el Saragossa en una exhibició de Marc ÁlvarezReal Zaragoza

El Nàstic de Tarragona ha doblegat als penals al Real Zaragoza en un amistós que es va decidir als penals i on l'equip dirigit per Raül Agné va mostrar dues cares completament diferents. A la primera meitat, l'equip va destacar per la seva efectivitat en atac, pels seus bons contraatacs i per la contundència en defensa.

En canvi, la segona va ser tot el contrari. Els d'Agné van deixar de sorprendre en línies ofensives als saragossans i, defensivament, l'equip es va partir i va mostrar fragilitat. D'altra banda, el jugador més destacat dels grana va ser Marc Álvarez qui, en el seu debut amb els grana, va donar l'assistència de gol, va generar perill per banda i, a més a més, va ajudar en tasques defensives.

El conjunt tarragoní va sortir d'inici amb Manu García, Carlos Albarrán, Marc Trilles, Josema, Nil Jiménez, Elías Pérez, Marc Montalvo, Andy Escudero, Marc Álvarez, Àlex López i Andrei Lupu, En canvi, l'onze del Saragossa va estar format per Ratón, Vada, Francés, Iván, Larra, Francho, Dani Lasure, Nieto, Fran Gámez, Manu Molina i Mollejo.

En els instants inicials de l'amistós, el Nàstic va sortir amb tot. De fet, Àlex López, després d'una passada de Marc Álvarez, va marcar el primer gol al minut 2 de partit. Posteriorment, va ser el Zaragoza el que es va fer amb el control de l'amistós, mentre que el Nàstic creava perill a través de contraatacs. La superioritat saragossana es va evidenciar a partir del minut 15 amb tres ocasions consecutives que Manu García va ser capaç d'aturar.

Això sí, a partir de l'equador de la primera part, la intensitat i el ritme de l'enfrontament va disminuir ­-un fet típic durant la pretemporada- i no va ser fins al minut 31 quan Manu García va aturar un mà a mà d'Iván Azón que la defensa grana, finalment, va refusar el perill. Això sí, quan restaven vuit minuts per arribar al descans, el Zaragoza va continuar buscant el gol i va estavellar una pilota al pal.

El Nàstic, però, no es va conformar amb el resultat, va incrementar la seva intensitat i va aconseguir ampliar distàncies a l'electrònic en dues ocasions. La primera, a través de Lupu, qui, al minut 40, va rematar acrobàticament una centrada extraordinària de Carlos Albarrán. I cinc minuts més tard, si no era suficient amb el 2-0, Marc Álvarez, la sensació del partit, ha deixat sense teranyines l'escaire d'una de les porteries del Nou Estadi.

Així doncs, l'enfrontament va arribar al descans amb un resultat de 3-0 favorable a uns grana que, tot i no ser excessivament superiors als saragossans, van aprofitar la seva efectivitat de cara a porteria, es va mostrar contundent en defensa -ja que gairebé no va concedir ocasions- i va deixar que Marc Álvarez s'encarregués de posar la màgia.

A la segona part, el Nàstic va sortir amb Dani Parra, Alexandru Tirlea, Álex Quintanilla, Josema, Joan Oriol, Javi Bonilla, Marc Montalvo, Valverde, Andy Escudero, Aarón Rey i Pablo Fernández.

I l'equip grana no va a sortir a especular amb el resultat, sinó tot el contrari. De fet, al minut 49, Aarón Rey va intentar sorprendre al porter rival amb un xut lateral i, en el corner següent, Valverde va tenir el 4-0. Això sí, una mala passada de Josema va deixar completament sol a Iván Azón, que va xutar a plaer i va reduir distàncies al marcador (3-1).

A partir d'aquí van arribar els minuts fatídics del Nàstic. De fet, el Zaragoza va incrementar el ritme i al 60, Vada va transformar un penal que va provocar Josema (3-2) i, cinc minuts més tard, va arribar l'empat a 3 a través d'una rematada de cap de Puche. Més tard, els saragossans es van fer amb el control del partit i van gaudir de les millors ocasions per a donar-li, definitivament, la volta al resultat.

La pitjor noticia de l'amistós es va produir al minut 78, quan Pablo Fernández va marxar lesionat i amb evidents gestos de dolor. Posteriorment, Dani Parra va realitzar tres aturades molt meritòries per a evitar un nou gol del Zaragoza, que va disposar d'oportunitats claríssimes.

Sense més novetats, el partit va marxar als penals per a decidir el guanyador de l'amistós. Malgrat rebre tres gols, Dani Parra es va convertir en el protagonista quan va aconseguir aturar dos penals i va convertir així al Nàstic en el campió del Trofeu Ciutat de Tarragona.Per tant, els d'Agné comencen la pretemporada amb un empat -victòria als penals- i la següent prova serà contra el Huesca el pròxim dimecres, 3 d'agost, a les 20:00 hores de la tarda al Nou Estadi Costa Daurada.