Diari Més

Álex Quintanilla: «Decideixo renovar amb el Nàstic amb el cor i per a ascendir»

El central grana assegura que, després del que va succeir a Vigo, encara tenia més clar que volia continuar

Imatge d'Álex Quintanilla durant la roda de premsa que es va portar a terme ahir al Nou Estadi.

Álex Quintanilla: «Decideixo renovar amb el Nàstic amb el cor i per a ascendir»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Álex Quintanilla, jugador del Nàstic de Tarragona, ha expressat que, en la seva decisió per a ampliar la relació contractual amb l'entitat grana ha pesat més el cor que el cap, tot i que havien sorgit oportunitats més enllà de l'àmbit futbolístic, i que si finalment ha decidit seguir i donar el sí definitiu a la direcció esportiva és, exclusivament, perquè té l'objectiu d'ascendir al Nàstic a Segona Divisió. De fet, el central ha exposat que, «després del que va succeir a Balaídos, tenia encara més clar que volia renovar, tot i que és evident que és difícil assimilar-ho i a tots ens ha quedat marcat pel camí que vam fer per a arribar». D'altra banda, Quintanilla ha exposat que l'espera per a prendre la decisió s'ha produït perquè l'havien sorgit oportunitats més enllà de l'àmbit futbolístic, però que tenia «clar» que volia continuar al Nàstic. «Era una decisió més personal que professional i, finalment, he decidit seguir més el cor que el cap. Ara, estic molt feliç de la decisió que finalment he pres i vull gaudir del camí, que serà llarg, però estic segur i tinc el convenciment que aquest serà el nostre any», manifesta el jugador de Bilbao.

De fet, Quintanilla també creu que l'afició del Nàstic ha jugat un paper clau en la seva renovació i, per aquest motiu, ha indicat que «allà on et sents valorat, a l'hora de prendre una decisió, ajuda. De fet, que jo tingués clar que si no estava a casa, estaria aquí, no tenia res a veure amb un tema econòmic ni de projecte. Aquí m'he sentit estimat i això també és de valorar. Tant és així, que estic una mica aclaparat per la quantitat de mostres d'afecte per part de l'afició. Per les meves característiques, no soc el típic jugador que marca gols, que és desequilibrant, més aviat regular i discret. Jugo i ja està».

La secretaria tècnica del Nàstic, amb la seva renovació, va fer un ple d'ampliacions de contracte després d'haver tancat les de Manu García, Joan Oriol i Marc Trilles. Precisament, el futbolista basc, respecte a la rellevància de poder mantenir el bloc, assenyala que «ens fa forts. Ja hi ha una forma de jugar, d'entrenar i un grup de treball establert i que té continuïtat. I, a més, ha generat bons resultats, perquè pràcticament aconsegueix l'ascens. Això és determinant per a començar des del minut u amb el màxim nombre d'opcions per a aconseguir l'objectiu. I no només pels quatre renovats, sinó també per la resta de companys i l'entorn que continua. Dona estabilitat al projecte i és un punt clau de cara a aquesta temporada».

D'altra banda, el Nàstic disputarà el seu primer amistós avui a les 20.00 hores del vespre al Nou Estadi Costa Daurada davant del Saragossa al XIII Trofeu Ciutat de Tarragona. Així doncs, els grana ja han completat dues setmanes d'entrenaments i Quintanilla ha explicat que està «passant molta calor, com tots», però que ha iniciat la pretemporada «amb la il·lusió i l'ambició del primer dia».

De fet, el central ha comentat que «tots tenim molt present el final de la temporada passada i ho hem de canalitzar perquè, des del primer minut, hem de tenir clar que vam ser capaços, que gairebé ho aconseguim i que enguany ha de tocar. Veig aquesta actitud, aquesta fam i aquestes ganes als meus companys per a aconseguir-ho a través de cada entrenament i de cada exercici».

Sobre si ascendir és l'objectiu prioritari que l'equip s'ha de fixar per a aquesta temporada, el futbolista grana ha indicat que «he renovat amb el club per a assolir l'ascens, els meus companys també i estem convençuts d'això. Això genera pressió afegida, però és una realitat». «Ara bé, cal saber com gestionar-ho. Això no vol dir que no es puguin produir moments complicats o ratxes dolentes de resultats, com va succeir l'any passat, quan també vam afrontar situacions difícils. Això sí, és en aquests moments quan l'entitat, la plantilla, el cos tècnic, la premsa i la massa social hem de ser cauts i tenir una perspectiva més àmplia per tractar de portar el vaixell a bon port», conclou el futbolista grana.

Ander Gorostidi ja és oficial

D'altra banda, el Nàstic va oficialitzar ahir al migdia el fitxatge d'Ander Gorostidi per a les pròximes dues campanyes. El jugador corunyès, per tant, ja ha solucionat les diferències salarials amb l'entitat grana i ahir a la tarda va conèixer als seus nous companys i va entrenar sota les ordres de Raül Agné a les instal·lacions del Nou Estadi Costa Daurada.

El futbolista guipuscoà arriba a Tarragona després de finalitzar la seva vinculació amb l'AD Alcorcón, equip on ha jugat les últimes dues temporades a LaLiga SmartBank. El jugador es va formar a les categories inferiors de la Reial Societat i, en la seva etapa al filial, va jugar gairebé 100 partits a la categoria de bronze del futbol nacional.

Així doncs, la nova incorporació grana és un futbolista tècnic i creatiu, que sumarà rigor tàctic i qualitat a la línia del centre del camp dirigida per Agné. Entre les seves característiques hi destaca la polivalència que ofereix, tant amb la col·locació defensiva com en l'habilitat per generar joc i capacitat associativa amb els companys. A més, disposa d'una gran arribada a l'àrea rival.

tracking