Diari Més

Josep Maria Andreu 'trenca' amb la Real Federació Espanyola de Futbol

El president del Nàstic va presentar oficialment a Las Rozas la seva dimissió com a vocal de la RFEF

Josep Maria Andreu, durant una assemblea d'accionistes

Nomenaran Josep Maria Andreu fill predilecte de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que la relació del Nàstic amb la Real Federació Espanyola de Futbol estava trencada era una crònica d'una mort anunciada des del dissabte a la nit. Amb el pas dels dies, de les queixes i les reclamacions respecte a la final del play-off, el club ha passat als fets.

Ahir, el president del Nàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu, va fer arribar oficialment a Las Rozas l'acta de renúncia com a membre de la Junta de la Federació. El president grana ja ho va deixar clar en el postpartit del Villarreal B: «Presentaré la meva dimissió a la RFEF perquè no puc estar en un lloc on no em sento identificat. S'han rigut de tota una ciutat i de tota la gent del Nàstic. Estic indignat, volem una organització professional». En aquell moment el president va anar més enllà, i va declarar que «el poderós és el Villarreal, havia de pujar el Villarreal, ho he notat a la llotja».

Uns dies després de la tragèdia a Vigo, l'entitat ha publicat en els seus perfils oficials a les xarxes socials vídeos de les jugades polèmiques del partit que va arbitrar el col·legiat de Castella i Lleó Germán Cid Camacho, una notícia que s'ha fet ressò en totes parts del país gràcies, en gran part, a les declaracions d'Álex Quintanilla entre d'altres.

Després de dies de disgust, el president del Nàstic va posar ahir punt final a la relació que tenia amb l'equip directiu que presideix Luis Rubiales presentant la seva dimissió com a part de l'òrgan. Tota aquesta situació va causar la reacció de la RFEF en forma de nota informativa enviada a tots els clubs que formen part de Primera, Segona i Tercera RFEF.

Segons el comunicat, la RFEF va justificar la seva decisió del format de play-off a partit únic com «una elecció que es va decidir després d'haver-se oferit públicament i es va adjudicar per tres anys». En el mateix text va destacar que no considera «inamovible si hi ha una bona voluntat per totes les parts». La federació va passar per justificar tots els punts que va assenyalar Quintanilla el passat diumenge en un fil de Twitter que es va fer viral. Referint-se a l'organització de la competició i el poc marge en l'anunci de les jornades, la federació va destacar que «les bases de la competició es van aprovar en el context de la pandèmia» així que el calendari «contemplava ajornaments de partits per la covid».

Més enllà de les justificacions, la RFEF es va presentar favorable a «obrir un període de reflexió» i va proposar a tots els clubs participants «continuar el nostre procés de millora i perfeccionament de les nostres competicions», un període que està obert fins el 17 de juny.

Després de dies d'indignació, el Nàstic trasllada el focus d'atenció poc a poc cap a la confecció de la plantilla de cara a la pròxima temporada. El Consell d'Administració es reunirà per valorar la continuïtat de Raül Agné i, una vegada lligat això, continuarà amb les renovacions de jugadors.

tracking