Diari Més

Cicloturisme

Reus, epicentre del cicloturisme a Catalunya amb la marxa Mussara Reus

La cursa comptarà amb la participació dels exciclistes Óscar Pereiro i Juan Antonio Flecha

Presentació de la Mussara Reus.

Reus, epicentre del cicloturisme a Catalunya amb la marxa Mussara ReusAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge 29 de maig, les carreteres tarragonines tornaran a tenyir-se de rosa amb la cicloturista més representativa a Catalunya i una de les més multitudinàries d'Espanya, la Mussara Reus, organitzada per RPM SPORTS. Des que va néixer el 2014, fa ara vuit anys, ja han passat més de 30.000 ciclistes per aquest esdeveniment, fet que ha situat la ciutat de Reus com a l'epicentre del cicloturisme a Catalunya.

La marxa comptarà enguany amb 2.300 participants i un 20% de participació femenina (460 dones ciclistes). Estrenant el calendari de Mussara Cycling 2022, els tres recorreguts diferents d'aquest esdeveniment s'adapten a tots els nivells. Els ciclistes podran rodar endinsant-se en els paisatges únics del Baix Camp i la comarca del Priorat i passant també pel parc natural Serra del Montsant. El traçat més exigent tindrà 188 km i més de 3.400 metres de desnivell positiu, amb fins a 7 ports de muntanya, l'intermedi serà de 135 km i 2.500 metres i el més curt de 95 km i 1.800 metres.

Enguany, tots els participants podran compartir kilòmetres amb l'exciclista Óscar Pereiro, guanyador del Tour de França i fidel a aquesta cicloturista, que estarà present com a ambaixador Mussara Cycling. També participarà l'exciclista Juan Antonio Flecha, que durant la seva trajectòria professional va competir a les tres grans voltes.

Com a novetat aquest any, l'organització posarà 8 gregaris de luxe per ajudar a tots els participants a que acabin la marxa cicloturista amb totes les garanties.

Els participants hauran de recollir les dorsals a l'Expo Bike, que estarà oberta al públic el dissabte 28 de maig de 10 a 20h a la Fira Reus. Juntament amb el dorsal se'ls facilitarà un pack promocional de Reus que consta d'un planell turístic i un bo bescanviable per la polsera Visit Reus!, per poder visitar alguns dels espais patrimonials més interessants de la ciutat. Uns serveis dels que podran gaudir durant un període de sis mesos, aconseguint així fomentar el retorn a la ciutat.

Per la seva part, Josep Cuerba, regidor d'esports de l'Ajuntament de Reus, ha valorat que «la cursa la Mussara és un dels esdeveniments amb més reconeixement per part dels i les ciclistes del territori català i de tot l'Estat Espanyol i estem orgullosos d'acollir-la a la nostra ciutat».

Sobre aquesta nova edició a Reus, Andrés Novo, nou director de Mussara, exposa que «la de Reus és la marxa insígnia de Mussara Cycling, una marca que compta amb la col·laboració d'un exciclista com Pereiro i que enguany s'expandeix en altres territoris amb tradició ciclista com San Sebastián i Xacobeo a Mos (Vigo) i que s'enforteix al territori català amb altres disciplines de ciclisme com el gravel amb Hunting Dogs o la resistència amb 24H.A més, aquesta ha estat sempre una marxa cicloturista que ha apostat molt fort per fomentar la participació femenina i ara serà el primer esdeveniment puntuable per al 'Circuito Movistar Mujeres Ciclistas'».

Afectacions al trànsit

Aquest diumenge 29 de maig hi haurà diverses afectacions al trànsit amb motiu de la marxa ciclista, amb sortida i arribada davant de l'Edifici Tecnoparc (Fira Reus), al carrer de l'Argentina.

Es tallarà l'avinguda de Bellissens, des de la rotonda de la T11, en sentit Reus, mentre duri la sortida de ciclistes, aproximadament 3h. També restarà tallada l'avinguda de Falset en la seva totalitat, fins que hagin passat tots els i les ciclistes, des de la plaça del Nucli fins a la rotonda de la carretera de Maspujols.

En determinats punts del recorregut, estarà prohibit l'estacionament de vehicles entre les 20 h. del dissabte 28 i les 20 h. del diumenge 29 de maig. Durant el recorregut, les afectacions al trànsit i els itineraris alternatius estaran degudament senyalitzats amb panells informatius i agents de la Guàrdia Urbana.

tracking