Diari Més

El Nàstic de Raúl Agné té el 'play-off' d'ascens a Segona a les seves mans

Els grana necessiten sumar la quarta victòria consecutiva contra l'Alcoyano, un equip que no es juga res a la classificació

Pol Domingo amb Dani Romera celebrant el golàs que va donar la victòria al Nàstic el dissabte.

El Nàstic de Raúl Agné té el 'play-off' d'ascens a Segona a les seves mansNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic de Tarragona ho va aconseguir. Els astres es van alinear i tot el que havia de passar va ocórrer en una nit màgica de dissabte. Els grana van fer la feina i de quina manera. Els dirigits per Dani Vidal, en absència d'Agné, van quallar un partit excel·lent en el seu conjunt. El mur grana es va alçar una vegada més i el Sevilla Atlético no va tenir grans ocasions per empatar un autèntic obús de Pol Domingo en els primers minuts de partit.

Els grana no depenien d'ells mateixos, els transistors i els mòbils de tots els nastiquers treien fum durant tot el partit, pendents dels duels de l'Algeciras contra el RM Castilla i l'Atlético Baleares contra el Sanluqueño. La carambola, sobre el paper, era complicada, el Baleares rebia un equip amb un peu i mig a Segona RFEF al seu estadi i l'Algeciras s'enfrontava també al seu camp contra el RM Castilla, un equip que al llarg d'aquesta temporada és negat lluny de Madrid.

Els resultats es van donar, el RM Castilla va empatar contra l'Algeciras tot i que va jugar gran part de la segona meitat amb dos jugadors menys després de les expulsions de Theo Zidane i Antonio Blanco. L'Atlético Baleares, tot i provocar una pluja d'ocasions, no va aconseguir passar del 0-0. D'aquesta manera, el Nàstic de Tarragona té a les seves mans el seu bitllet a Galícia per participar al play-off d'ascens i per guanyar-se'l haurà de sumar tres punts contra l'Alcoyano. Aquesta setmana els d'Agné dormen cinquens, però podrien arribar a ser quarts si el Sabadell empata o perd contra l'Algeciras a l'última jornada.

El passat dissabte unes 13.222 ànimes van veure en directe com el Nàstic assolia la gesta i sumava la seva tercera victòria consecutiva. L'eufòria grana va esclatar amb el xiulet final i els aficionats no es van poder contenir per saltar al camp per celebrar el triomf.

La comunió entre equip i afició va ser total, i va haver-hi moments durant el partit que els decibels es van disparar amb els crits d'ànims de la gent.

Rècord d'assistència des de fa anys

Feia molt de temps que no es veia el Nou Estadi gairebé ple, de fet, l'última vegada que va haver una entrada similar va ser fa set anys, quan un Nàstic entrenat per Vicente Moreno jugava i guanyava a la SD Huesca a casa i confirmava, d'aquesta manera, l'ascens a Segona Divisió A. Aquell partit el van viure 13.719 aficionats a l'estadi.

Per aconseguir l'ascens, el Nàstic haurà de guanyar contra l'Alcoyano i encadenar la quarta victòria consecutiva. Aquesta fita, casualment, també fa set anys que no s'assoleix. La història es repeteix i aquestes dues coincidències apropen el Nàstic d'Agné amb el Nàstic de Vicente Moreno de la temporada 2014/2015. Tot nastiquer desitja que el destí sigui també el mateix, l'ascens de categoria, però primer s'ha de guanyar el partit de l'última jornada a Alcoy.

La història es repeteix, però si s'ha de jugar amb les coincidències, també s'ha de ressaltar la que més fa tremolar al Nàstic. El conjunt grana es troba en una situació que s'assembla molt a la que es va viure l'any passat. Els grana depenen d'ells mateixos i s'ho juguen al camp d'un equip que ja ha donat per acabada la seva temporada. Aquest any, amb la derrota de l'Alcoyano contra el Cornellà del darrer dissabte, el conjunt valencià no té cap objectiu a assolir. L'any passat, l'Ibiza ja estava classificat i el Nàstic havia de guanyar o empatar per accedir al play-off d'ascens, i la història va acabar amb un humiliant 4-0.

Aquest record cou com una vella cicatriu a la memòria de tot nastiquer. De fet, Dani Vidal va destacar a la roda de premsa posterior al partit de dissabte que l'equip no tornarà a topar amb la mateixa pedra: «Venim amb precedents que porten mals records, intentarem encarar el partit sense tenir en compte si el rival es juga alguna cosa o no, el partit serà complicat i està clar que ningú vol perdre».

Amb bons records, d'altres de tristos i amb coincidències històriques a banda, la realitat és que el Nàstic torna a tenir el destí a les seves pròpies mans i el primer pas en el camí a l'ascens a Segona Divisió depèn de guanyar dissabte.

Pedro del Campo va tornar a destacar pel seu bon joc al mig del camp tant en atac com en defensa.

El Nàstic de Raúl Agné té el 'play-off' d'ascens a Segona a les seves mansNàstic

tracking