Diari Més

El Nàstic depén d'ell mateix tot i que prosperés el recurs de l'Algeciras

Els andalusos van recórrer el seu duel contra el RM Castilla per alineació indeguda de l'equip blanc i si Competició els donés la raó, deixarien al Nàstic fora de 'play-off'

Segueix en directe el Nàstic - Sevilla Atlético

Segueix en directe el Nàstic - Sevilla AtléticoNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El final de la primera temporada de Primera RFEF podria donar un cop d'efecte fora del terreny de joc. Tal com va avançar el periodista Ángel García i reafirma el mitjà EuropaSur, l'Algeciras estudia recórrer el partit contra el Real Madrid Castilla del passat cap de setmana per alineació indeguda.

Aquell partit va acabar amb empat a 1, fet que va deixar a l'equip andalús amb 56 punts. La polèmica va arribar al minut 79 de partit, el Real Madrid Castilla ja es trobava amb un jugador menys a causa de l'expulsió de Theo Zidane i l'àrbitre en aquell moment va expulsar a Antonio Blanco. El filial blanc es va trobar amb 9 jugadors sobre la gespa, 3 d'ells eren juvenils així que van infringir la norma de mantenir, com a mínim 7 jugadors del primer equip sobre el camp. L'expulsió es va donar al minut 79 i el partit es va reprendre al minut 80 i 39 segons. En aquell moment Raúl González Blanco va donar entrada a un jugador amb fitxa del primer equip per un juvenil, per evitar la sanció just a la represa del partit. L'acte arbitral reflexa que l'expulsió va ser al minut 79 i la substitució al 81.

Segons l'article 223 del reglament de la RFEF «Una vegada iniciat el partit, els equips hauran d'estar integrats, durant tot el desenvolupament d'aquest, per set futbolistes, almenys, dels que conformen la plantilla de la categoria en què militen», i, a més, «el fet que per qualsevol causa, inclosa l'expulsió d'un futbolista o la substitució per lesió, l'equip quedés integrat per menys de set futbolistes dels quals es refereix el paràgraf anterior, serà considerat com a infracció d'alineació indeguda».

Si el Juez Único de Competición dona la raó als andalusos, aquests se situarien quarts amb 58 punts, empatats amb Sabadell i Nàstic de Tarragona. Aquest triple empat per diferència de gols acabaria perjudicant el Nàstic, que cauria a la sisena posició.

Malgrat això, el destí del Nàstic continuaria sent el mateix, els grana depenen d'ells mateixos. L'últim partit de lliga enfronta el Sabadell contra l'Algeciras i, passi el que passi, si els grana guanyen contra l'Alcoyano serien equip de play-off. En cas d'empat entre els dos equips, Sabadell i Algeciras es quedarien amb 59 punts enfront dels 61 que assoliria el Nàstic després de la victòria. Si guanya el Sabadell, el conjunt català se situaria amb 61 punts i el Nàstic avançaria l'Algeciras, quedant en cinquena posició en perdre el goal average amb el Sabadell. En cas de victòria de l'Algeciras, el Nàstic avançaria al Sabadell i amb el goal average empatat amb els andalusos, s'hauria de mirar la diferència de gols dels dos equips.

L'únic destí que ha canviat és que el Nàstic no es pot permetre perdre. Hi havia una possibilitat que marcava que si el Nàstic perdia, podria continuar sent equip de play-off si el Linares queia derrotat i si l'Atlético Baleares i l'Algeciras no guanyessin el seu partit.

Sigui com sigui, el destí del Nàstic no canvia, continua tenint el camí a les seves pròpies mans i ha de guanyar, com sigui, contra l'Alcoyano aquest dissabte.

tracking