Diari Més

«Passarem d'un pla de competició del segle XX al del segle XXI»

El candidat destaca que un punt important és la protecció dels clubs petits

Joan Soteras, candidat a la presidència de la FCF.

«Passarem d'un pla de competició del segle XX al del segle XXI»Xavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Per què va decidir tornar a presentar-se a la presidència de la Federació Catalana de Futbol?

—Vaig decidir presentar-me perquè vaig creure que al mandat que hem esgotat ara no s'ha pogut portar el programa que havíem treballat. El primer any i mig vam poder fer la campanya «Tots som un equip», que va potenciar el futbol amateur, però després va arribar la pandèmia que ho va acabar tot. Ens hem passat dos anys i mig sense poder tirar endavant cap projecte i només hem pogut pensar en protocols covid, ajornaments de partits, confinaments... Hem de tenir la confiança del futbol català per seguir quatre anys més i poder acabar tot el que volem fer.

—Què és el primer que faria si fos escollit?

—Si fos reelegit, compliríem el programa electoral al peu de la lletra. Entre totes aquestes propostes tenim el punt estrella de crear un nou pla de competició. Hem fet un estudi a fons de l'antic pla i s'ha treballat per modernitzar-lo creant un de nou que posarem en pràctica. Hem de passar del segle XX al segle XXI, crec que és molt bo pels clubs i serà tota una innovació.

—Quines són les propostes més destacades?

—Un altre punt important del nostre programa és la protecció dels clubs petits. No els podem deixar abandonats perquè, sinó, els grans els menjaran a tots. S'han de protegir i hem de crear nous reglaments i normes per fer-ho. Seguirem la nostra línia de transparència, claredat i bona governança. Hem demostrat que hem sigut bons gestors i, tot i que ha vingut la covid, hem sortit prou airosos. Buscarem els màxims recursos pel futbol català a través de nous patrocinis i noves eines per poder reinvertir-les en el futbol català.

—Què poden esperar els equips de Tarragona de la seva candidatura?

—Els equips de Tarragona tindran un delegat i directiu, que serà José Cosano, i els seus subdelegats que són gent propera als clubs. Tindrà poc a veure del que hi ha hagut fins ara, són gent molt propera i servicial per a tots els clubs del territori. A Tarragona hi ha tot una sèrie de clubs molt importants pel futbol català que s'han de cuidar i un gran club com és el Nàstic. Crec que Tarragona és una bona plaça per jugar a futbol.

—Com de beneficiós seria un possible ascens del Nàstic?

—Seria un èxit per a tot el futbol català. No podem entendre de cap de les maneres que, amb el potencial futbolístic que té, a Catalunya només tinguem dos equips a Primera Divisió i un a Segona Divisió. El nostre potencial és perquè tinguem molts més clubs i si anem tirant avall, a Primera i Segona RFEF, es veu la gran fortalesa del nostre futbol, però d'aquí no passem. Hem d'estudiar per què passa.

—Quina és l'aposta en el desenvolupament del futbol femení a Catalunya?

—El futbol femení ha sigut tot un fenomen a nivell mundial i, a Catalunya, som de les federacions referents a tot el món en aquest sector. Tenim la gran sort i l'ajuda del FC Barcelona que, en la meva opinió, és el millor club femení del món. Per tant, això ens dona ales i força perquè cada vegada el futbol femení català vagi a més. Això ho hem treballat i ho estem treballant. Dins de la nostra candidatura tenim quatre dones, dues dedicades al món de futbol femení. Es crearà una nova comissió del futbol femení, que fins ara no existia a la FCF. En aquesta nova comissió hi haurà Susanna Puell, del futbol base del Barça i Laura Ràfols, exportera del Barça i de la selecció espanyola que pot aportar molt per ser més potents en el futbol femení del que hem sigut fins ara.

tracking