Diari Més

L'ascens de la FFB Reus, l'inici d'un projecte amb un futur brillant

El responsable, Xavi Guix, destaca la gran implicació de tothom a l'equip

L'equip de la Fundació Futbol Base de Reus femení va ascendir fa un parell de setmanes.

L'ascens de la FFB Reus, l'inici d'un projecte amb un futur brillantFFB Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol femení al camp de Tarragona està en auge i a Reus encara es troben de celebració després de l'èxit que va quallar el primer equip de la Fundació Futbol Base Reus. Les representants reusenques debutaven a Segona Divisió femenina i el seu primer any de vida ha estat d'arribar i moldre. Amb un rècord de 22 victòries, un empat i tan sols una derrota, les de Marc Mestres es van coronar amb el campionat i van guanyar un bitllet per ascendir a Primera Divisió la temporada que ve. El títol de lliga l'oferiran a l'afició aquest diumenge abans del duel entre el Reddis i la Canonja.

Un dels artífexs del projecte ha estat Xavi Guix, patró i responsable del Futbol Femení i «el que faci falta», segons comenta, que va destacar que, des d'abans de la pandèmia, es pensava des de la fundació formar un equip amateur, cosa que es va assolir l'any passat. «Quan va néixer la Fundació va salvar el futbol base de totes les categories del Reus, tant masculí com femení. Amb el femení portàvem des del 2002, primer amb un model de tecnificació i a partir del 2012 es van perfilar els diferents equips de cadet, infantil i juvenil», va mencionar Guix.

El projecte de l'equip amateur va trobar ràpidament molta implicació entre els responsables i després de la reunió amb el director de la fundació, Xavi Castro, es va firmar la idea de formar un equip amb l'objectiu de donar continuitat a totes les jugadores de la base que volguessin seguir juga, a partir d'aquest punt, es va formular el nou equip amb la búsqueda de jugadores amb ADN roig-i-negre. «Vam contactar amb jugadores que havien passat per la casa i els vam explicar que era un projecte a llarg termini. Vam tenir la sort que jugadores molt bones es van comprometre i es va assolir un grup molt bo des de l'inici del campionat», va destacar Guix. El vestuari era una pinya i aquest factor va ser, segons Guix, «el principal factor de l'alt nivell sobre el terreny de joc aquesta temporada».

Aquest any ha sigut només el principi, el futbol femení i Reus és un lligam a futur molt potent. El responsable de la secció va afegir que estan preparats per al repte de l'any vinent a primera divisió: «Suposa un increment extra de la despesa, principalment per als desplaçaments, però estem preparats pel creixement de l'equip», va comentar.

De moment no està previst incloure un nou equip amateur per limitacions de pressupost. Enguany s'ha fet un primer pas amb èxit al femení de Reus, el projecte continua, segons Guix, «poc a poc i amb bona lletra».

tracking