Diari Més

Comença la primera Copa del Món IFCPF femenina a Salou

Cinc seleccions de persones amb lesió cerebral jugaran fins el 17 de maig

Les jugadores d'Espanya i el Japó durant el primer partit inaugural.

Comença la primera Copa del Món IFCPF femenina a SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Món femenina de persones amb danys cerebrals va donar el tret de sortida a Salou ahir amb la participació de cinc seleccions. Els partits d'aquest torneig ompliran de futbol 7 el Complex Esportiu de Salou fins al pròxim 17 de maig. A l'acte d'obertura van participar les seleccions participants, Austràlia, Holanda i USA, representants d'Espanya i Japó, així com l'alcalde de Salou, Pere Granados i representants de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, organitzadors de l'esdeveniment. L'alcalde de Salou va destacar «els valors que impliquen la pràctica de l'esport, com són la pau i l'agermanament».

A més, va parlar de «l'aposta i el treball per fer una ciutat inclusiva, oberta a la diversitat i la integració; a avançar cap a l'accessibilitat universal, on una discapacitat no sigui un problema per a una mobilitat i una vida normal». Fa unes setmanes Salou ja va acollir la Copa del Món Masculina a les mateixes instal·lacions i ahir es va fer història amb la inauguració de la primera World Cup femenina. Després de l'acte va tenir lloc el primer duel del torneig que va enfrontar la selecció espanyola amb la japonesa, un partit que va acabar amb victòria del Japó per 0-6.

Des de l'organització van destacar que aquesta serà la primera edició de moltes i que s'espera que, en futurs anys, el nombre de seleccions participants augmenti i s'equipari al de la Copa del Món Masculina. Enguany, aquesta va aplegar més de 400 esportistes repartits en 16 seleccions.

Els representants de les institucions durant la inauguració.

Comença la primera Copa del Món IFCPF femenina a SalouGerard Martí

Les representants d'EUA.

Comença la primera Copa del Món IFCPF femenina a SalouGerard Martí

Imatge de l'equip de la seleció espanyola.

Comença la primera Copa del Món IFCPF femenina a SalouGerard Martí

tracking