Diari Més

Agné s'aferra a la mentalitat «partit a partit» per mantenir les opcions

Els grana no depenen d'ells mateixos i necessitaran gairebé un ple de victòries en els tres duels restants

El tècnic grana no va parar quiet a la banqueta i, fins i tot, se'l va veure emprenyat durant el partit.

Agné s'aferra a la mentalitat «partit a partit» per mantenir les opcionsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Partit a partit, no queda una altra manera de pensar per al Nàstic de Tarragona. Els grana encaren els tres últims duels de la competició i cadascun és a vida o mort per mantenir les opcions d'arribar a play-off al final de la temporada. Així va ser contra el Linense, perquè els rivals de la part alta no van fallar, i així té pinta que serà en les properes jornades.

Lluny queden ja aquelles jornades de sorpreses on les punxades dels grana eren perdonades pels errors dels rivals. El moment de la realitat ha arribat i és possible que el Nàstic necessiti un ple de victòries per obtenir el seu premi. Raúl Agné ho va tenir clar en la roda de premsa posterior a la victòria contra el Linense: «Sabem que fins al final serà així, hem de guanyar partits, el primer ha estat aquest i sabíem que si no ho aconseguíem s'acabaven les opcions. Ara pensem en el duel contra l'Albacete, no mirem més enllà i no ens rendirem», va sentenciar el de Mequinensa amb una filosofia al més pur estil Cholo Simeone, el tècnic de l'Atlético de Madrid.

Aquest cap de setmana la cursa del Nàstic per aconseguir el play-off passarà pel tram més complicat. L'Albacete es juga la primera posició després de perdre contra l'Andorra el darrer cap de setmana. A més, se suma la dificultat extra de jugar a domicili, un compte pendent dels grana durant tota la temporada, i no es jugarà en un estadi qualsevol, serà en el Carlos Belmonte, on els manxecs només han perdut un partit.

La pressió és alta perquè fins i tot un empat podria ser insuficient. En un cas hipotètic en què el Nàstic aconseguís 7 dels 9 punts disponibles, es posaria amb 59 i s'hauria d'esperar que el Linares, Baleares o Sabadell, tots amb 54 punts, no guanyessin més d'un partit dels tres que queden.

El Linares i l'Atlético Baleares són els equips que, per calendari, més opcions tenen. Els andalusos jugaran al camp del Linense aquesta setmana, contra el Sabadell al seu estadi i, per acabar, contra el Sevilla Atlético. Tot i que els dos conjunts andalusos es troben en una situació desesperada per la permanència, l'estat de forma del Linares no ofereix dubtes. Una bona opció de punxar seria contra el Sabadell, però el conjunt de Jaén ha guanyat els últims quatre duels al seu estadi sense rebre cap gol.

L'Atlético Baleares es disputarà el play-off contra tres equips que no es juguen res. Primer, l'UCAM Murcia, ja descendit matemàticament, després el Sanluqueño, que té moltes paperetes de seguir el mateix camí i, finalment, contra el San Fernando, que ja no té opcions per ascendir. El Sabadell, amb 55 punts, depèn del seu rendiment contra el Cornellà i els duels directes contra Linares i Algeciras.

Queden cinc equips a la cursa per les dues places de la glòria, i el Nàstic haurà de remar per poder continuar viu una setmana més i esgotar les opcions fins a l'últim partit de lliga. Com diu Agné, cal anar partit a partit.

tracking