Diari Més

La torxa olímpica crema a Reus en la inauguració de la 40a Olimpíada Escolar

En total participaran 1.810 alumnes

L'encesa del peveter va ser un dels moments més destacats de l'acte d'inauguració de l'Olimpíada.

La torxa olímpica crema a Reus en la inauguració de la 40a Olimpíada EscolarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Reus va veure com la torxa olímpica recorria els seus carrers. Amb sortida a l'Ajuntament, el foc va arribar al Pavelló Olímpic Municipal on, amb l'encesa del peveter i la hissada de la bandera, es va inaugurar la 40a edició de l'Olimpíada Escolar. Aquesta competició juvenil torna a la presencialitat enguany, després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia. El regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny, va ser l'encarregat de prendre la torxa des de l'Ajuntament i la flama va arribar al Pavelló Olímpic, on es va poder gaudir del pregó de l'Olimpíada, tres exhibicions de ball i el lliurament de diplomes a les escoles.

La 40a Olimpíada Escolar va donar el tret inicial, però les competicions esportives i culturals es donaran del 2 al 27 de maig en diferents seus a la capital del Baix Camp. En l'edició d'enguany participaran un total de 45 escoles del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En total, uns 1.810 alumnes participaran en l'Olimpíada esportiva i 428 formaran part de la nova Olimpíada Cultural. L'edició d'enguany torna a la presencialitat després de dues edicions marcades per la pandèmia, una es va veure des del confinament i l'altra es va adaptar a la situació i es va fer de manera virtual.

L'Olimpíada Escolar 2022 desplegarà un total de 13 modalitats esportives: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula i les novetats d'enguany amb ritmes i balls, que coincidirà amb l'acte de cloenda, i pàdel. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví. La principal novetat d'aquesta edició, a part dels nous esports que s'han incorporat és consolidar l'Olimpíada Cultural, després de la bona acollida de l'any passat, i que enguany s'ha ofert a participar els alumnes de 5è. La cerimònia inaugural va comptar amb l'encesa del peveter i la hissada de la bandera i també amb els parlaments institucionals de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Ernest Aymamí; la representant territorial de l'Esport de la Generalitat, Carmina Blay; el regidor d'Esports, Josep Cuerba, i el regidor d'Educació, Daniel Recasens.

Els joves van ser els protagonistes de l'acte.

La torxa olímpica crema a Reus en la inauguració de la 40a Olimpíada EscolarGerard Martí

tracking