El CP Calafell fa història i es proclama campió de la WS Europe Cup

Els verd-i-blancs han vençut al Follonica italià per 6-5 a la gran final celebrada a Portugal i aconsegueix el seu primer títol europeu

Martí Casas renova i seguirà al Calafell la pròxima temporada

Martí Casas renova i seguirà al Calafell la pròxima temporadaCalafell

El CP Calafell guanya el seu primer títol europeu i es proclama campió de la WS Europe Cup. Els verd-i-blancs s'han enfrontat al Follonica italià a la gran final disputada aquest diumenge a Paredes, Portugal i han vençut per 6-5.

Els de Ferran López han lluitat fins al final en un partit que ha començat molt de cara. En els primers vuit minuts de partit, els calafellencs van esclafar als seus rivals i van posar el 3-0 al marcador amb un gran Martí Casas. El jugador, fitxat aquest mercat d'hivern, ha demostrat, una vegada més, que la seva incorporació va ser tot un encert. Casas ja va donar el bitllet a la final per als verd-i-blancs i ha sigut l'encarregat d'encarrilar el partit més decisiu. Tot i l'inici còmode, els italians van demostrar perquè són al top3 de la seva competició i van començar la remuntada. Els jugadors del Follonica van pressionar al Calafell i es van situar a 3-2, però els de Ferran López no es van deixar controlar en cap moment i mai van perdre la iniciativa del partit. Amb el 3-2, Xaus va aparèixer i va posar el 4-2. Poc després els italians reaccionaven i tornaven a escurçar distàncies. Era un combat d'altura on els dos rivals s'intercanviaven cop rere cop, però era el Calafell qui tenia el partit a la seva mà. La final estava sent molt disputada, i el partit va marxar al descans amb 4-3.

A l'inici del segon temps, la situació no es va tranquil·litzar i l'intercanvi de cops va continuar. Jan Escala va posar el 5-3 i poc després els italians escurçaven distància de nou. Tot i això, la segona part no va ser tan moguda com la primera, els dos equips van mantenir el marcador i cada vegada costava fer més gols. El Calafell i el Follonica fallaven oportunitats d'ampliar els seus marcadors amb faltes directes i, fins i tot, un penal que va tenir Casas, però que va errar el tir. A cinc minuts del final, Arnau Xaus no va perdonar el tir de falta directa i després d'enganyar al porter va posar la pilota al fons de la xarxa. Com era habitual durant el partit, el Follonica va reaccionar i va posar el 6-5, però els minuts passaven i el Calafell, ferri, no va deixar que el marcador es tornés a moure.

Amb el final del partit, tots els membres de l'equip penedesenc van esclatar d'alegria després d'haver aconseguit el primer trofeu europeu de la seva història.