Diari Més

Les mans de Manu García mantenen viu el Nàstic a la classificació

El porter és un dels Zamora de la categoria i va ser clau per evitar la derrota contra l'UCAM Murcia

Mantenir la porteria a zero ha estat un dels factors crucials del Nàstic per sumar victòries.

Les mans de Manu García mantenen viu el Nàstic a la classificacióNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic de Tarragona continua viu en la lluita per entrar a la zona de play-off. Els grana segueixen a una victòria d'aconseguir-ho, tot i la punxada contra l'UCAM Murcia de la setmana passada i si encara es mantenen les opcions és gràcies a les mans de Manu García.

El porter del Nàstic va ser el primer fitxatge de l'equip durant el mercat d'estiu i ha estat el titular durant tota la temporada. De fet, només s'ha perdut dos enfrontaments aquesta temporada, concretament contra el Costa Brava i l'UCAM Murcia, dos partits de la primera volta. El darrer dissabte, contra els murcians, va ser un dels salvadors de l'equip per evitar la derrota en un partit on l'única ocasió del Nàstic va ser el penal a favor. De fet, ell i els pals van evitar el que podria haver sigut una catàstrofe. Fins i tot, el gol que va encaixar va ser desafortunat. Després d'una centrada, la pilota va topar amb el pal, fet que va descol·locar al porter. Tot i això, va aconseguir aturar el remat posterior de Raigal, però la pilota va sortir desviada cap al cos de Trilles i va acabar dins de la porteria.

El Nàstic va treure un resultat que s'ha de fer bo aquest divendres contra el San Fernando. El Nou Estadi Costa Daurada tornarà a viure un partit de màxima pressió contra un rival directe, tal com va passar fa un parell de setmanes contra el Castellón. Aquell va ser un partit on Manu García també va ser crucial, el meta va realitzar una doble aturada contra un davanter del conjunt valencià dins de l'àrea per evitar el 0-1. Una actuació que va ser decisiva perquè el Nàstic va fer l'1-0 a la jugada posterior. El partit va acabar amb un còmode 3-0, però no s'ha d'oblidar el que podria haver sigut sense la seva intervenció.

Les aturades de Manu García sumades a la defensa fèrrea característica del Nàstic aquesta temporada han possibilitat que el porter sigui un dels Zamora de la competició, amb 20 gols encaixats en 30 partits. El de Pedrera lluita amb el porter de l'Albacete, Bernabé Barragán, per aconseguir liderar aquesta estadística a final de temporada. Un dels factors a tenir en compte és que l'arquer ha deixat la porteria a zero en 17 ocasions i en 10 d'aquestes el Nàstic ha aconseguit la victòria. De fet, el conjunt grana només ha guanyat dues vegades encaixant un gol i van ser contra el Linares i l'Alcoyano a la primera volta.

També s'ha de dir que no tot és perfecció sota els pals, Manu García també té els seus defectes i aquests han causat més d'un ensurt als aficionats grana, sobretot en algunes sortides dubtoses i en ocasions puntuals on no es mostra segur a l'hora d'atrapar pilotes elevades. De totes maneres, la realitat és que les aturades de l'andalús han sigut claus en els últims partits. Aquest divendres a les 21.00 hores contra el San Fernando tindrà una nova oportunitat d'ampliar la seva ratxa personal de mantenir partits amb porteria a zero i ajudar al Nàstic a continuar viu a la classificació.

tracking