Diari Més

Les dues cares del Nàstic: sense ambició a domicili i a guanyar a casa

Els grana no aconsegueixen donar continuïtat als bons resultats lluny del Nou Estadi i s'ho jugaran tot contra el San Fernando

Un error de Francesc Fullana al mig del camp va provocar que el Nàstic marquès el gol el dissabte.

Les dues cares del Nàstic: sense ambició a domicili i a guanyar a casaUCAM Murcia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En paraules de Raúl Agné, el que necessita el Nàstic per estar en posicions de play-off a final de la temporada és la regularitat. Els grana encara no han trobat la manera d'aconseguir-la lluny del Nou Estadi Costa Daurada.

Les victòries a domicili sempre han sigut un compte pendent aquesta temporada, només s'han aconseguit en dues ocasions, la primera contra el Betis Deportivo, el cuer i el rival més dèbil de la categoria amb diferència, i contra el Barça B. Contra els andalusos el tècnic del Nàstic es trobava contra les cordes, però la victòria el va salvar i va catapultar l'equip de nou a la lluita per l'ascens. Contra el Barça B es va realitzar un dels millors partits dels grana de tot el curs, amb un Nàstic valent, pressionant a dalt i ofensiu. Cap d'aquestes característiques es van veure el passat dissabte contra l'UCAM Murcia.

De la mateixa manera que va passar a casa del Linares Deportivo, el Nàstic va sortir contra l'UCAM sense ambició, sense arriscar massa amb la pilota, decidit a defensar durant tot el partit i confiar en les errades del rival per avançar-se en el marcador. Contra els murcians la van tenir, gràcies a una errada al mig del camp que va acabar amb penal favorable al Nàstic. Després del gol, els grana van confiar a guanyar el partit des de la defensa novament, però aquesta sort no sempre s'aconsegueix, encara menys contra un rival que va tenir més d'un pal i més d'una ocasió per marcar un, dos o tres gols durant el partit.

Amb l'empat contra l'UCAM Murcia, el Nàstic va perdre el play-off, però no les oportunitats. De moment, continua a una victòria de la zona noble, però es troba en la mateixa situació límit que es va viure fa unes setmanes contra el Castellón. El Nàstic està forçat a guanyar a casa contra el San Fernando, un partit que tindrà lloc divendres a les nou de la nit. Els andalusos han afluixat el ritme, en els últims cinc partits només han sumat dos punts, però encara són rivals directes dels grana i el duel es presenta com una nova final.

Arriba el moment de la por

Ja fa unes setmanes que el Nàstic es troba en la recta final de la competició, però es podria dir que ara arriba el moment de la por de veritat. Els grana van tenir l'oportunitat de sumar punts contra el Linares i l'UCAM, dos equips que en el moment que es van disputar els partits estaven en la part baixa de la classificació i eren rivals a priori més assequibles. L'UCAM es manté en descens i el Linares s'ha afegit a la lluita per la cinquena i quarta posició.

Els últims tres partits lluny de Tarragona seran de màxima pressió, els grana hauran de visitar el camp del Sabadell, Albacete i Alcoyano a l'última jornada. Tots tres són rivals que es troben en posicions de play-off o són ferms candidats a ser-hi a final de temporada. Uns equips que, sobre el paper, posaran a l'equip en posicions més complicades que l'UCAM i el Linares, així que vist com es va jugar el passat dissabte, hauran de canviar molt les coses perquè el Nàstic surti viu d'aquells estadis.

Objectiu sumar nou de nou a casa

Al Nou Estadi Costa Daurada tot és diferent. Tot i les punxades contra el Costa Brava i l'Atlético Sanluqueño, dos equips de la part baixa de la classificació, el Nàstic s'ha mostrat més sòlid al seu camp. Contra el Castellón l'equip va demostrar que pot fer més que marcar un gol i esperar que s'esgotin els noranta minuts arreplegats en defensa, sinó que poden ser ofensius i buscar matar el partit.

Fa unes setmanes, en la roda de premsa prèvia contra el Linares, Raúl Agné va mencionar la importància de saber jugar «amb estratègies de resultats». Això es pot traduir a no perdre partits a domicili i guanyar els tres últims duels a casa. A banda del San Fernando, queda jugar contra el Linense i el Sevilla Atlético.

Si el Nàstic vol mantenir les opcions d'ascens fins al final, haurà de mostrar la mateixa cara al Nou Estadi i a domicili. Els grana hauran de mostrar una cara més semblant a la que es va veure contra el Barça B a l'estadi Johan Cruyff i no com la que es va veure el passat dissabte contra l'UCAM.

tracking