Diari Més

Raúl Agné busca la nova 'fórmula Nàstic' en els onzes inicials

El tècnic ha presentat canvis en l'alineació en els últims quatre partits i, a l'últim, va abandonar el 4-4-2

Pedro del Campo, normalment titular, va entrar al segon temps l'últim partit per decisió d'Agné.

Raúl Agné busca la nova 'fórmula Nàstic' en els onzes inicialsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic de Tarragona va tornar a guanyar després de quatre setmanes consecutives de punxada rere punxada. Tot i els tres empats i l'última derrota, l'equip va mantenir les opcions i el triomf contra el Castellón el va classificar al play-off. En cadascun d'aquests partits Agné buscava la manera de trobar el camí a la victòria movent peces a l'onze inicial. Malgrat que la va aconseguir, l'entrenador no va trobar la «fórmula grana».

Durant el duel contra el Barça B, el Nàstic es trobava en la millor forma de la temporada i el tècnic grana repetia el clàssic 4-4-2. Aquest sistema és el més utilitzat a l'equip aquesta temporada. Des de la ratxa positiva de resultats, l'onze va ser format per Bonilla i Simón a les bandes, Del Campo i Ribelles al centre del camp, el mur grana va ser de Trilles i Quintanilla, els laterals per a Joan Oriol i Pol Domingo i Romera i Pablo eren els davanters. Si alguna cosa funciona, no s'ha de canviar, Agné va repetir l'onze de nou contra el Costa Brava, però en aquest cas no ho va fer i el Nàstic va empatar en un partit gris que va significar l'inici de la ratxa negativa de resultats.

Des del partit contra el Costa Brava, Agné no ha tornat a repetir cap alineació. En el partit contra el Villarreal B, el tècnic va intentar fer un gir deixant Robert Simón a la banqueta per posar Nil a la banda esquerra i Bonilla recol·locat per la dreta. Un canvi obligat, segons Agné, per la baixada de ritme de l'extrem badaloní en els últims duels. Aquest canvi, però, no va funcionar i, a la mitja part, Simón va entrar sobre el terreny de joc i el Nàstic va recuperar l'estructura habitual amb Romera i Carbia a la davantera. Aquests canvis no van acabar de ser efectius i, sumat a les baixes que arrossegava l'equip, el tècnic va decidir moure de nou l'alineació contra el Sanluqueño

L'eix defensiu va canviar completament mentre que al mig del camp Elías va entrar per Ribelles. La davantera va tornar a rotar i Edgar va ser l'escollit per acompanyar a Romera. El Nàstic va empatar de nou, i, tot i els tres gols a favor, la davantera continuava sense marcar. Això va provocar que contra el Linares fos Romera qui es quedés a la banqueta en favor de Pablo i Carbia, però tampoc va donar resultat.

Raúl Agné va decidir fer un canvi radical contra el Castellón. El tècnic va abandonar el sistema de 4-4-2 i va establir un 4-3-3 amb un mig del camp format per Ribelles, Elías i Bonilla, amb un atac centrat en Pablo com a davanter centre, Buyla per l'esquerra i Romera més enganxat a la banda dreta. En paraules del tècnic grana, el canvi el va fer per aconseguir el control de la pilota, però va confessar que «no va sortir del tot bé». De fet, a la mitja part Robert Simón va entrar al terreny de joc i el Nàstic va tornar a formular el 4-4-2 típic aquesta temporada.

El Nàstic va guanyar i és a play-off, però Agné encara està fent proves per aconseguir trobar la nova fórmula grana a les alineacions. El dissabte contra l'UCAM Murcia l'equip buscarà la regularitat que es necessita per continuar a dalt, però encara està per veure si aquesta regularitat es plasmarà també a l'onze.

tracking