Diari Més

La fortalesa defensiva del Nàstic en alerta després de dos partits de patiment

El Nàstic ha rebut cinc gols en dos duels, els mateixos que ha encaixat a la resta de la segona volta

Trilles és una de les peces imprescindibles a l'eix de la defensa i va tornar contra el Linares.

La fortalesa defensiva en alerta després de dos partits de patimentNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si el Nàstic de Tarragona té una màxima, una veritat que ha mantingut l'equip durant tota la temporada és la solidesa defensiva. Per a un equip amb tan poca presència ofensiva, el mur defensiu és crucial i és el que ha mantingut als grana en bona ratxa en aquesta segona volta. Agné deia que aquests partits es guanyaven «des de la defensa», amb un Nàstic superant als seus rivals per la mínima i aguantant tot el partit. Aquesta ha sigut gairebé l'única manera de sumar de tres en tres aquesta temporada i el factor que ha fet possible la gran segona volta dels grana. En els últims dos partits, la característica ha trontollat.

El Nàstic ha rebut cinc gols entre el partit contra el Sanluqueño i el del Linares, els mateixos gols que havia rebut durant tota la segona volta fins aquells partits. Tenint en compte els tres gols que van rebre els grana en el fatídic partit contra l'Andorra, l'equip només va rebre dos més, un per empatar el partit contra el Baleares per una distracció defensiva a la sortida d'un córner, i l'altre contra el Costa Brava en una jugada a pilota aturada quan el Nàstic estava amb un jugador menys. Aquest últim empat va ser l'inici de la situació actual.

Agné va remarcar després del partit contra el Linares que el problema no estava «de mig del camp cap avall», i si es miren les estadístiques podria ser una realitat: els grana continuen sent l'equip menys golejat del grup 2 de Primera RFEF amb 25 gols encaixats, però les sensacions de l'equip en els últims dos partits no deixen la consciència tranquil·la.

Durant el partit contra el Sanluqueño, l'equip va rebre tres gols, un d'ells va ser un autèntic golàs, però el primer i el segon van venir per imprecisions grana, més destacable la segona, amb un mal refús de Joan Oriol que va acabar regalant la pilota al davanter rival. Contra el Linares van tornar Quintanilla i Trilles a l'eix de la defensa, però durant tot el partit els extrems Carracedo i Carnicer van donar més d'un mal de cap a la defensa grana. Els grana van tornar a rebre un gol en una jugada d'estratègia i, el segon, amb un servei de porteria que no van saber refusar.

La línia defensiva grana aguanta una pressió afegida per la falta de gol de l'equip. La majora de partits que el Nàstic guanya es fan a partir de la defensa i, si aquesta comença a tremolar en el moment més exigent de la temporada, l'equip es queda sense cartes en aquesta última mà.

El Nàstic té contra el Castellón aquest diumenge una veritable final, i tot el conjunt de Raúl Agné haurà de fer un pas endavant per sumar els tres punts.

tracking