Diari Més

El Nàstic atrau els fantasmes de la primera volta en el pitjor moment

Els de Raúl Agné van perdre contra el Linares un partit marcat pel mal joc i per la manca de pólvora en el segon temps

Elías Pérez va ser titular, però la participació en el primer gol rival va provocar la seva substitució.

El Nàstic fa tornar els fantasmes de la primera volta en el pitjor momentLinares

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja ho va dir Raúl Agné en una de les últimes rodes de premsa. Han començat els partits de la por, ara queden vuit finals per assegurar-se una plaça dins del play-off i sembla que és el Nàstic a qui li comencen a tremolar les cames.

La ratxa de nou partits sense conèixer la derrota es va trencar en sec amb un nou partit fora de casa. El Nàstic de la segona volta va aconseguir guanyar en dos camps amb solvència, dos, precisament, de filials. El passat dissabte els grana de la segona part de la lliga, efectius i suficients de cara a porteria rival i imperials en defensa, formant un mur infranquejable, no van aparèixer. El partit contra el Linares es va assemblar més al que van fer a la primera volta de la lliga, amb un Nàstic desaparegut a la primera volta, sense controlar la pilota, fràgil en accions defensives i, amb una petita millora al segon temps, poc efectius en les poques ocasions de cara a la porteria rival. En el moment de la por, al Nàstic li van aparèixer els fantasmes de la primera volta.

Tret dels primers cinc minuts del primer i segon temps, el Nàstic no va mostrar en cap moment l'estabilitat amb la pilota. El joc pel centre del camp va desaparèixer després que el Linares s'avancés amb el primer gol. L'equip semblava estabornit i les ocasions arribaven o per jugades forçades de pilotades cap a Pablo Fernández, o perquè l'asturià s'esforçava a generar-les.

A l'inici del segon temps, l'entrada de Jannick Buyla per Elías Pérez va servir per donar una mica d'energia a un Nàstic desconnectat. El de Guinea Equatorial va ser criticat el darrer partit contra el Sanluqueño per no matar el partit marcant el quart gol en una jugada dins de l'àrea, però contra el Linares va ser dels únics dels grana amb intenció de cara a la porteria. El Nàstic del segon temps semblava que s'apropava a la porteria, però tret de dues jugades, no va generar perill a l'atac. Primer ho va provar Romera amb un xut per l'escaire que va obligar a Razak a volar per aturar-lo. Després, la jugada més clara del partit pel Nàstic, Becerra va rematar de cap tot sol dins de l'àrea petita, però la pilota va marxar per sobre del travesser.

Les poques ocasions que va aconseguir el Nàstic les va fallar, i d'allò es va lamentar Agné en la roda de premsa posterior al partit, que a aquest equip «li costa massa fer gols».

D'aquesta manera, el Nàstic certifica una ratxa de tres punts de dotze possibles, punxant contra els rivals més assequibles si es mira a la classificació. Costa Brava, Sanluqueño i Linares eren partits que s'havien de guanyar i per agafar impuls contra els més complicats que s'aproximen, com l'imminent Castellón, San Fernando, Sabadell i Albacete entre d'altres.

Deia Agné abans del partit de dissabte que «fins al final de temporada hi haurà moltes bufetades» i sembla que la primera li ha tocat al Nàstic. A partir d'aquest diumenge arriben els partits més exigents i es necessita la millor versió dels grana. El primer, contra el Castellón a casa el pròxim diumenge i el següent en visitar el Nou Estadi Costa Daurada serà el San Fernando, un altre rival pel play-off.

El 'play-off no s'allunya massa

Afortunadament, la derrota del Nàstic a Linares no va ser molt castigada a la classificació. Una jornada més, els grana es mantenen a un punt zona de play-off. Les «bufetades» que pronosticava Agné van arribar a tots els equips que lluiten per la zona d'ascens. L'Atlético Baleares va empatar contra el Cornellà i el San Fernando i l'Algeciras van perdre.

L'equip que marca la zona d'ascens amb 45 punts és el següent rival del Nàstic, el Castellón, que va empatar el passat divendres contra l'Alcoyano.

Amb la punxada, de nou, de tots els equips que lluitaven per l'ascens, s'ha facilitat la incorporació a la lluita de tres més: el Real Madrid Castilla, el Sabadell i el Barça B es troben a una victòria també d'endinsar-se a les posicions nobles.

Els de Raúl Agné tenen una nova final contra el Castellón al Nou Estadi Costa Daurada, una nova oportunitat per donar un cop sobre la taula i espantar d'una vegada per totes els fantasmes de la primera volta.

tracking