Diari Més

Els capitans del Nàstic Genuine protagonistes a la presentació de la temporada 21-22

Rubén Almazán i Álvaro Cano han estat presents en l'acte on s'ha anunciat que LaLiga Genuine comença l'1 d'abril

Els capitans del Nàstic junt amb Tebas, Casillas i Vicente del Bosque.

Els capitans del Nàstic Genuine protagonistes a la presentació de la temporada 2021-2022

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga Genuine Santander, el campionat de futbol per a persones amb discapacitat intel·lectual, torna després d'una temporada d'aturada deguda a la pandèmia global de la covid-19, amb 42 equips, sis d'ells debutants com el Barcelona, Burgos, Cartagena, Eivissa, Ponferradina i Fuenlabrada, i com a novetat amb un 'clinic' de porters dirigit per Iker Casillas.

Els capitans del Nàstic, Rubén Almazán i Álvaro Cano, juntament amb les jugadores del Sporting de Gijón, Rosalía Fernández i Sandra García, han estat els representats de tots els futbolistes que conformen la competició 2021-2022 i donar a conèixer els detalls d'aquest curs esportiu, que es dividirà en tres fases (Las Palmas, Màlaga i Bilbao) i acolliran cinc seus.

El creixement de la Lliga Genuine Santander des del seu inici en la temporada ha estat exponencial, passant de 18 equips en la 2017/2018 a 42 en la 2021/2022.

Els sis nous clubs per a aquesta temporada són el Barcelona, Burgos, Cartagena, Eivissa, Ponferradina i Fuenlabrada, que s'uneixen als 36 que ja van estar en l'anterior edició.

Javier Tebas, president de LaLiga, va dir estar «agraït de tot el que està passant amb el Banc Santander al voltant de la Lliga Genuine».

«Es parla d'inclusió social però cal practicar-ho amb fets. Continuem creixent i pensem que això ha de seguir totes les temporades. Es tracta de compartir més que competir, perquè aquesta competició ens ensenya els valors que cal tenir en l'àmbit de l'esport», va confessar.

El exseleccionador espanyol Vicente Del Bosque va declarar: «El que volem per als nostres xavals és que siguin cada dia millors i a través del futbol i d'aquesta competició arriba la integració».

«Les famílies surten més felices, els clubs obtenen millor reputació i amb aquesta Lliga enviem un missatge a la societat que totes les persones som iguals», va assenyalar.

Ángel Rivera, director de Banca Comercial de Santander España, va dir estar «encantat de formar part d'aquesta família que casa amb els valors que té el banc d'inclusió».

Aquesta temporada una de les novetats de la Lliga Genuine és l'organització d'un 'clinic' per als porters que disputaran el campionat i que estarà dirigit per Iker Casillas.

«Cal destacar la necessitat de la societat de tendir una mà a gent meravellosa. Des de 2017 estan gaudint i compartint una passió com el futbol. L'exemple d'aquestes persones de compromís, solidaritat i solidaritat és el més important», va confessar Casillas.

La presentació, celebrada al Santander Cafè del Passeig de Recoletos de Madrid, va comptar amb la presència de quatre jugadors que participaran en la Lliga Genuine.

El calendari de competició comença a Las Palmas (1-3 abril), Gijón (24-26 abril), Màlaga (13-15 maig), Cadis (20-22 maig) i Bilbao (3-5 juny).

tracking