Diari Més

El Nàstic presenta el nou nom del camp: Nou Estadi Costa Daurada

L'acord entre club i Patronat de Turisme està firmat per un any i aportarà 150.000 euros anuals

Façana amb el nou nom.

El Nou Estadi es dirà Nou Estadi Costa DauradaArnau Montreal Quesada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El club Gimnàstic de Tarragona ha oficialitzat el canvi de nom del seu camp. Aquest cap de setmana serà el primer partit oficial de l'equip al recentment batejat Nou Estadi Costa Daurada. Aquesta acció ha arribat després de l'acord entre l'entitat grana i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i relaciona la marca turística amb el nom de l'estadi per un any amb la possibilitat d'ampliació per més temps.

El president del Nàstic, Josep Maria Andreu, ha mencionat que «des de finals de la darrera temporada el club estava buscant un nom per al nostre estadi, teníem tres o quatre ofertes sobre la taula importants i vam decidir aquesta per la possibilitat de mantenir el nom del camp al nostre territori». De la mateixa manera, ha destacat que «és un orgull per la nostra entitat ser partícips de la promoció turística de la Costa Daurada». El president també ha confirmat que les altres ofertes venien per part d'empreses privades i que l'escollida «no era la millor ni en termes econòmics ni de durada».

La presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, ha subratllatque aquest acord publicitari esportiu «permet donar rellevància a la nostra marca i promocionar la Costa Daurada dins del mercat de referència, el turisme esportiu, que representa el 54% de mercat promocional espanyol i català». Roigé ha remarcat que acció s'uneix a altres patrocinis emmarcats en el món de l'esport com el World Padel Tour de Reus, la sisena etapa de la Volta Catalunya i la col·laboració amb el primer equip femení del Manchester City. El Patronat de Turisme ha apostat enguany per aquest tipus d'accions amb l'objectiu d'apuntar cap a un turisme que, segons un estudi de la Universitat Pompeu Fabra, té un impacte directe de 269 milions d'euros a Catalunya.

També ha estat present l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha celebrat l'acord entre les dues entitats perquè «unir la marca Costa Daurada amb el Nàstic i també la ciutat de Tarragona dintre d'aquest destí és molt important, i encara tindria més ressò si el Nàstic aconsegueix pujar de categoria». A més, ha afegit que aquest conveni «convé a tothom, a la ciutat i al territori i, com a alcalde i nastiquer, estic molt content que s'associï el Nou Estadi amb el territori abans que una marca privada, tot i que és respectable, i agraeixo i felicito el president que hagi escollit l'opció que més vincula l'esport, Costa Daurada, el turisme i el potencial de la ciutat i el territori».

Injecció econòmica

El Nou Estadi Costa Daurada s'estrenarà en partit oficial aquest dissabte a les 19.30 hores contra l'Atlético Sanluqueño. L'acord aportarà a les arques del Nàstic un total de 150.000 euros anuals, durant, de moment, l'únic any que s'ha concretat, encara que tant des de la Diputació de Tarragona com des del club han manifestat que la unió és prorrogable i, en paraules del president del Nàstic «és un acord per un any, però amb voluntat a mitjà i llarg termini». Aquest nou ingrés ajudarà al club a pal·liar el total d'un milió i mig de dèficit previst per aquesta temporada. Unes xifres que es van anunciar durant la junta d'accionistes de finals de l'any passat.

Josep Maria Andreu també ha aclarit que aquest nou patrocini únicament està lligat al nom del camp i, de fet, ja es pot veure el nom de Nou Estadi Costa Daurada a parts exteriors del temple grana, entre la porta 5 i les taquilles, just al costat de l'escut, i també a l'interior, com per exemple damunt la llotja presidencial de tribuna.

És la primera vegada en els cinquanta anys d'història del Nou Estadi que es modifica el seu nom, una jugada cada cop més comú en el futbol modern. La prova final la passarà aquest cap de setmana, quan l'afició jutgi el canvi durant el partit contra el Sanluqueño.

tracking