Diari Més

El Reus Deportiu aprova el projecte de remodelació dels seus espais

S'invertiran més de 4 MEUR en plans d'eficiència energètica i reparació d'infraestructures

Imatge de l'Assemblea Extraordinària que va tenir lloc ahir a les instal·lacions esportives del club.

El Reus Deportiu aprova el projecte de remodelació dels seus espaisReus Deportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els socis del Reus Deportiu han aprovat per unanimitat en l'Assemblea Extraordinària el projecte integral d'eficiència energètica, descarbonització i reparació de les infraestructures del club. El pla estratègic està emmarcat en l'agenda 2030 de desenvolupament sostenible i es formarà en tres fases amb l'objectiu d'assolir la independència energètica l'any 2024.

La inversió total és de 4.310.821 euros que es destinaran a canviar el sistema energètic, deixant la llum i el gas per apostar per l'energia fotovoltaica i el seu emmagatzematge en hidrogen, i també per renovar i millorar les instal·lacions de l'entitat. El projecte compta amb unes subvencions que aportaran 2.105.750 euros i des de la direcció del club es té previst amortitzar la despesa en quatre anys.

Segons han informat des del club, aquest moviment ha estat motivat per l'increment constant del preu de l'energia, la necessitat d'actar per millorar les instal·lacions del club, que estaven en una situació d'envelliment i desús i també en un acte de responsabilitat social de l'entitat.

Pel que fa a les instal·lacions del club, s'actuarà en les deshumectadores de les piscines, que fins ara necessitaven reparació constant; al descalcificador, que era un equipament que es trobava fora de servei; cobrir els problemes de goteres i humitat; i canviar la coberta existent del Pavelló d'Hoquei Patins, que està fabricada d'amiant, un material nociu comú a les cobertes d'edificis antics i que la directiva europea obliga la retirada abans del 2032.

A més, està previst realitzar una millora a les instal·lacions i serveis del club, millorant la infraestructura exterior de l'aparcament, afegint una marquesina i punts de recàrrega de vehicles elèctrics. També se centraran al problema d'humitats a la pista exterior d'hoquei i es canviarà la tecnologia de filtratge d'aigua de les piscines.

Les instal·lacions fotovoltaiques es renovaran per llums LED de baix consum i s'espera que l'autosuficiència energètica a través de fonts renovables redueixin la petjada de CO2 de l'entitat.

El Reus Deportiu espera que el pla estratègic de renovació energètica doni els seus fruits de cara l'any 2024, quan el club sigui autosuficient mitjançant l'ús de l'energia solar fotovoltaica i el seu emmagatzematge en hidrogen. D'aquesta manera es reduiria la petjada ecològica de l'entitat i es renovaria l'espai.

tracking