Diari Més

El bàsquet torna a les pistes amb els tres equips tarragonins a la part alta de la lliga EBA

Els entrenadors del CBT, CB Valls i CB Salou aspiren a mantenir les opcions d'ascendir fins a final de temporada

Imatge del duel entre el CBT i el CB Salou.

El bàsquet torna a les pistes amb els tres equips tarragonins a la part alta de la lliga EBAGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torna la competició, torna el bàsquet i torna la lligaEBAmés emocionant amb els tres equips tarragonins a la part alta de la classificació.CBT,CBValls iCBSalou lluiten per aconseguir quedar en les dues primeres posicions a final de temporada i disputar així el play-off d'ascens a laLEBPlata.

La primera part de la temporada ha deixat una classificació trepidant. Després de descendir de laLEBPlata la darrera temporada, el Club Bàsquet Tarragona deBerniÁlvarez va iniciar un procés de renovació de l'equip, formant una base de jugadors joves amb projecció. La primera part de la temporada no anat gens malament per als tarragonins, que se situen quarts amb dinou punts, empatats amb el Castelldefels, que és tercer, i elCBValls, segon. Elscebetistesno van arribar al Nadal de la millor manera, amb dues derrotes consecutives que deixen un final amarg després d'un bon inici. El seu entrenador,BerniÁlvarez, valora positivament com estan competint a la lligaEBAfins ara perquè «l'equip a l'estiu va haver de fer un canvi generacional, amb gent jove, un projecte que s'ha de consolidar i els resultats no són el primordial, compta l'evolució i ha estat acompanyada de bons resultats fins ara».

ElCBTja es preparaper a la represa de la lliga aquest dissabte a les 19.00 hores. El bàsquet torna al Serrallo i elscebetistess'enfrontaran al Sant Cugat, equip que es troba a la part baixa de la classificació, amb la intenció de retrobar-se amb la victòria. De cara a aquesta segona part de la temporada,BerniÁlvarez espera seguir els objectius que es van marcar des de l'inici: «Aquesta base serà el futur així que volem que segueixin creixent, que el seu rendiment no s'aturi». Álvarez no oblida la competició i opina que «si a quatre o cinc jornades del final tenim opcions d'estar entre els tres primers, ho lluitarem».

UnCBSalou en ratxa

ElCBSalou va acabar la primera volta amb una impressionant ratxa de quatre victòries consecutives. Aquesta bona dinàmica de resultats van impulsar a l'equip a la classificació i, actualment, se situen cinquens amb 18 punts, en plena lluita de les primeres posicions. Els salouencs van donar un cop sobre la taula en les últimes dues jornades, vencent els dos derbis tarragonins contra elCBTiCBValls. El seu tècnic, JesúsMuñiz, valora positivament la temporada: «Els quatre resultats positius d'abans de l'aturada ens fiquen a la lluita per les posicions de dalt i haver-los aconseguit al final és un cop d'efecte que ens pot ajudar a l'inici de la segona volta».

La represa serà més complicada per alCBSalou, que s'enfrontarà contra el líder,El Olivar, al seu camp aquest dissabte a les 18:30. «És la tercera jornada consecutiva que juguem contra el líder, primer va ser elCBT, després elCBValls i araEl Olivar, un equip que ens va sorprendre durant el partit que vam disputar contra ells» diuMuñiza Diari Més. Un partit difícil en una pista on el conjunt local només ha perdut una vegada.

De cara a la segona volta, JesúsMuñizté clar els objectius de l'equip i volen «mantenir intactes totes les opcions, volem estar a la part alta i aspirar a tot».

ElCBValls, segon, al capdavant dels equips tarragonins

Els bons resultats delCBValls aquesta temporada els ha portat fins a la segona posició. El seu entrenador, OriolPozo, diu que aconseguir aquesta fita no ha estat fàcil perquè «estem en una lliga molt igualada, aquest és un dels grups més forts i es demostra amb la igualtat a la part alta de la classificació». L'última jornada va acabar amb derrota, peròPozovalora el rendiment fins ara de l'equip: «És cert que no acabem amb bones sensacions a causa de la derrota, però també és cert que portàvem sense perdre des del mes d'octubre, i això parla molt bé del treball dels jugadors».

ElCBValls visita el camp delBaricentroBarbera a les 19 hores, últim classificat, amb l'objectiu de mantenir la competitivitat de l'equip.Pozodestaca que l'equip no està passant pel seu millor moment en l'àmbit físic perquè «tenim jugadors amb molèsties que alteren la dinàmica de treball,peròdissabte competirem amb les eines que tenim».

De cara a aquesta segona volta,Pozodestaca que el seu objectiu ideal és «seguir enganxats a la part alta,peròamb la situació actual de la covid-19 pensar a llarg termini és difícil».

La situació de la covid altera la competició

La pandèmia de la covidestàafectant per igual totes les competicions esportives. També, a la dinàmica de treball dels equips.BerniÁlvarez destaca que «amb aquesta situació no podem entrenar amb normalitat, perdent jugador no ens podem preparar tan bé com voldríem».JuanMuñizdestaca que «de moment no tenim cap positiu,peròaquesta situació ens genera incertesa de no saber si ens acabarà afectant en qualsevol moment». OriolPozocoincideix amb els dos tècnics i afegeix que la covid acaba afectant elsobjectiusde l'equip «seria agosarat pensar a llarg termini amb aquesta situació».

De cara a la competició, està previst per reglament que els equips facin test d'antígens als jugadors dies abans de les jornades i, si un equip té més de dos positius, es considerarà brot i el partit que haurien de disputar s'ajornarà.

De totes maneres, el bàsquet torna oficialment aquest cap de setmana i els equips tarragonins buscaran seguir en estat de gràcia aquesta segona volta,peròal final de temporada només es classificaran dos per al play-off. La competició torna més emocionant que mai.

tracking