Diari Més

Castellón i Gimnàstic reviuran antigues rivalitats en el partit de demà

Castalia sempre ha estat una olla bullint durant les visites del Nàstic i es preveu un gran ambient en un duel de màxima rivalitat

Els jugadors del pròxim rival del Nàstic celebren un gol aquesta temporada, en la qual l'ascens és la meta única.

Castellón i Gimnàstic reviuran antigues rivalitats en el partit de demàCD Castellón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sortiran espurnes aquest dissabte a Castalia durant el retornat duel Castellón-Gimnàstic de Tarragona. Ambdós conjunts tornen a veure's les cares, aquesta vegada a la recentment creada Primera RFEF, tercera categoria en importància del futbol espanyol.

Són històrics els duels en els quals els dos conjunts han acabat amb la tensió pels núvols durant i després dels 90 minuts. La rivalitat entre el Castelló i el Nàstic és històrica i ara que han tornat a coincidir en la mateixa categoria, s'espera que el duel tampoc decebi a les graderies.

Sempre des del respecte i l'esportivitat, des de Castelló van començar a escalfar el duel la setmana passada. Després del triomf al camp de l'UCAM Murcia (0-1), l'entrenador del pròxim rival del Nàstic va demanar «omplir Castalia contra el Nàstic». L'afició del Castellón es va desplaçar en massa a Múrcia i el tècnic ho va agrair, tot suplicant que «demano des d'aquí a tota aquesta gent que ja no temi excusa, Castalia ha de tenir una gran entrada perquè puguem anar a per una altra victòria».

Situats en una bona zona a la classificació, sobretot en el cas dels visitants, ambdós equips han iniciat el curs amb la mateixa il·lusió i idèntic objectiu: pujar a la Segona Divisió A. No serà senzill, ja que, entre els 40 equips repartits en els dos grups, tan sols quatre conjunts tenen dret a ascendir: el primer de cadascun d'ells i els dos vencedors d'unes eliminatòries d'ascens que disputaran fins a vuit conjunts (quatre per grup).

Els valencians i els catalans tenen uns números força similars en aquest inici de temporada. Deu punts del Castelló per tretze del Nàstic. Un partit ha perdut més el quadre que actuarà com a local que el seu rival. I, en les estadístiques golejadores, tot també és molt semblant entre ambdues esquadres. Set dianes a favor del Nàstic per les cinc encaixades, per les set marcades i sis rebudes del Castelló. L'única diferència en aquest sentit, doncs, és que el Nàstic ha encaixat una diana menys.

Sense baixes

Pel que fa a baixes, el Castellón arribarà al duel amb tota la plantilla disponible, una bona notícia pel seu entrenador qui, a poc a poc, va trobant el seu onze ideal. Són molts els jugadors que s'hauran de tenir en compte de cara a demà, però destaquen, per exemple, el gran fitxatge d'aquest passat mercat d'estiu. Pablo Fernández, als seus 36 anys, busca el seu penúltim viatge en el futbol, en aquest cas, semi-professional, i ha escollit tornar a casa. Per les venes de l'extrem hi continua corrent el perill i, a costat del punta Koné, formen una davantera temible.

Pel que fa al Nàstic, tornarà a la convocatòria Jannick Buyla, deslligat ja dels seus compromisos internacionals. No viatjaran per lesió Carlos Albarrán ni Pol Ballesteros i tampoc es desplaçarà a terres valencianes Alexandar Cirkovic, que encara no compta amb la documentació necessària per poder jugar a les competicions espanyoles.

tracking