Diari Més

Successos

La Junta de Bartomeu va pagar a periodistes, segons el CEO del Barça

«Trobem patrimoni net negatiu, situació de fallida comptable i, si fos una SAD, situació de dissolució», va dir Ferran Reverter

Ferran Reverter, CEO del Barça.

La Junta de Bartomeu va pagar a periodistes, segons el CEO del BarçaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CEO del FC Barcelona, Ferrán Reverter, va revelar aquest dimecres que l'anterior Junta Directiva del club, la que presidia Josep María Bartomeu, va emetre pagaments a periodistes, cosa que han pogut constatar durant la Due Dilligence a la qual han sotmès a l'entitat.

«Han sortit pagaments per unes certes factures tant des del club com de la confederació de penyes. Tot el que sigui amb factura entenem que està justificat», va dir.

Ha estat una de les grans revelacions de la roda de premsa, en la qual ha quedat sobre la taula que la situació financera del FC Barcelona era més dramàtica del que es creia, encara que des de l'arribada de Laporta s'ha suavitzat lleugerament la salut econòmica.

Un deute de 1.350 milions

«Trobem patrimoni net negatiu, situació de fallida comptable. Si fos una SAD, situació de dissolució. També un flux de caixa operatiu nul, amb dificultat per a pagar les nòmines. Un deute de 1.350 milions d'euros, incompliments de compromisos amb bancs, ràtios de Lliga i UEFA i dels Estatuts, i vam tenir problemes per a inscriure als nostres jugadors», va resumir Reverter, en roda de premsa.

En el que va qualificar d'«exercici de transparència poques vegades vist», va anar desgranant aquesta Due Diligence per a donar al soci i aficionat un mapa de la situació econòmica que es van trobar al març, i que han intentat començar a canviar des de llavors.

No obstant això, més enllà de l'explicat, falta per tenir el resultat d'un forensic que analitzar més en profunditat encara els pagaments de l'Espai Barça, pagaments a intermediaris en fitxatges i la fracturació de diverses factures per a eludir el control intern del club.

tracking