Fora de casa no hi ha manera (2-0)

El Nàstic cau derrotat de forma merescuda amb un gol en el qual falla Manu García i un segon en el qual l'equip bada en un servei de banda

Xoc entre dos jugadors.

Sense gols a AndorraTwitter

Nova derrota del Gimnàstic de Tarragona fora de casa. El conjunt grana no troba la via per guanyar lluny del Nou Estadi i ahir va ser a Andorra la Vella on va veure's superat en el marcador. Una diana d'Héctor Revel a l'inici del segon acte i una altra de Rubén Enri van sentenciar un Nàstic que va ser inferior al rival i que va caure amb mereixement.

Tant li va agradar a Raúl Agné l'equip contra l'Alcoyano que va decidir no realitzar cap canvi. Idèntic onze, amb Manu García a la porteria, la defensa de sempre, un centre del camp amb Simón i Bonilla a les bandes i Ribelles i Del Campo en la zona interior i una davantera amb els dos únics artillers que arribaven al duel amb gols a les seves cames: Fran Carbia i Edgar Hernández.

Guanyar era vital per poder obrir una escletxa a la zona alta de la taula classificatòria i, d'aquesta manera, començar a distanciar-se de la resta d'equips i poder seguir de prop un Villarreal B que ha comença la temporada imparable. Però el Nàstic va tornar de buit.

El partit va ser igualat, de poder a poder entre dos dels millors equips de la categoria. L'Andorra, que ha començat la temporada de forma dubitativa, va posar sobre la taula una barreja de futbol de toc i efectiu. Els d'Eder Sarabia van apostar per atacar per banda dreta, amb un Alti que va obligar a Joan Oriol a donar el millor de si mateix.

Els grana van començar molt actius i es van anar empetitint amb el pas dels minuts. Aythami Artiles va ser el sorprenent protagonista ofensiu del seu equip, dues ocasions de gol gairebé consecutives. La primera, als onze minuts de joc, amb un tret molt llunyà que va acabar desviat. Ara bé, en el 17' va poder canviar la sort grana amb una ocasió claríssima, d'aquelles que és tan difícil fallar-la com convertir-la. El central canari, després d'un afortunat rebot, es va quedar completament sol davant de Nico Ratti i, incomprensiblement, va disparar a la dreta del meta local.

A partir d'aquest moment, van despertar els de Sarabia. Pedro Del Campo es va haver d'emplear a fons als 20 minuts de joc interceptant una rematada de Hevel que entrava. Quatre minuts després, Carlos Martínez va rebre a l'àrea i Joan Oriol, salvador, va impedir el gol. Tot seguit, Sergio Molina va rematar de cap una bona centrada. El Nàstic ho estava passant malament en un camp en el qual la pluja anava i tornava sense tenir pietat de dos equips que intentaven jugar a futbol, però que malauradament van topar amb aquesta inclemència meteorològica. Ara bé, una de les majors dificultats dels grana va ser l'àrbitre, un vell conegut com Sergio Usón Rosel, que va mostrar tres cartolines als visitants en els primers 45 minuts que els van posar en problemes. Les mateixes protestes que significaven una groga pel Nàstic es quedaven sense càstig per a l'equip local.

Marca Hevel

A l'inici del segon acte va arribar el que més temia el Nàstic. El gol d'Héctor Hevel va deixar gelats als tarragonins, una diana que va consistir en un xut de l'atacant, sense perill excessiu, però que va entrar perquè Manu García va reaccionar massa tard i no va veure que la pilota li entrava per la dreta. O el meta estava tapat o és un dels gols que més fàcilment li han marcat en la seva carrera.

Les males notícies se succeïen pels interessos del Nàstic, ja que, en el 53', va caure lesionat Edgar Hernández. El punta va necessitar assistència per abandonar el terreny de joc i el va substituir Pedro Martín, en un moment que l'aigua queia amb intensitat sobre el verd.

Doble canvi

Agné havia de moure encara més la banqueta i va treure del camp Ribelles i Bonilla, donant entrada a Jannick Buyla i a Fullana. Dos homes de refresc en un centre del camp en el qual el que menys funcionava era un Pedro Del Campo que va continuar sobre el verd.

A punt va estar de sentenciar Carlos Martínez en el 66', quan va disparar a la fusta en un tret que, en aquest cas, era impossible d'aturar. Amb el pas dels minuts, tal com manava el guió del partit, el Nàstic va abocar-se a la porteria rival, amb un Robert Simón, que fins llavors havia passat desapercebut, com a protagonista. Primer, en el 77' amb una centrada rasa que ningú va rematar. Pablo Fernández va estar a prop de fer-ho, però no hi va arribar. Després, amb un tret en un córner que va acabar topant amb la panxa d'un contrari.

I en un servei de banda molt mal defensat, en el qual no hi havia d'haver cap perill, l'esfèrica va caure a peus de Rubén Enri. El punta la va creuar amb cama esquerra i va batre un Manu García que, probablement, també podria haver fet alguna cosa més en aquesta diana.

Andorra. Nico Ratti, Àlex Pastor (Roger Riera, 81'), Adrià Vilanova, Diego González, Eudald, Martí Riverola (Rubén Bover, 81'), Sergio Molina, Manu Nieto (Rubén Enri), Alti, Carlos Martínez i Héctor Hevel (Marc Aguado, 69'). Nàstic. Manu García, Pol Domingo, Alex Quintanilla, Aythami Artiles, Joan Oriol (Nil, 73'), Robert Simón, Javier Ribelles (Jannick Buyla, 61'), Pedro Del Campo, Javi Bonilla (Francesc Fullana, 61'), Fran Carbia (Pablo Fernández, 73') i Edgar Hernández (Pedro Martín, 55'). Gols. 1-0, Héctor Revel (49'); 2-0, Rubén Enri (86'). Àrbitre. Sergio Usón Rosel (Aragonès). Va mostrar la targeta groga al local Eudald; i als visitants Pol Domingo, Edgar Hernández, Aythami Artiles, Francesc Fullana, Pedro Del Campo i Pablo Fernández. Incidències. L'Estadi Nacional d'Andorra va acollir a uns 400 espectadors.