Diari Més

Esports

Sanitat autoritza el 100% de l'aforament en esdeveniments esportius en recintes oberts i del 80% en tancats

Les mesures entren en vigor aquest divendres però no afecten a les competicions d'àmbit català

Afició al Wanda Metropolitano.

Sanitat autoritza el 100% de l'aforament en esdeveniments esportius en recintes oberts i del 80% en tancatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Interterritorial de Salut ha donat llum verda a un aforament màxim del 100% per a esdeveniments en recintes oberts i d'un màxim del 80% en tancats. Ara, però, les Comunitats Autònomes hauran de decidir si arriben a aquest límit o, per contra, decideixen que el percentatge d'aforaments sigui menor en les competicions esportives que s'hi desenvolupin.

Per exemple, en el cas de Catalunya, el Procicat va autoritzar aquest dimarts arribar al 60% de l'aforament en espais oberts i al 40% en espais tancats. Si no hi ha canvis al respecte, aquestes seran les xifres en les que es mourà Catalunya en aquest nou pas cap a la normalitat.

L'acord al qual han arribat el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes resa que s'haurà de garantir sempre una distància interpersonal mínima d'1,5 metres i els assistents hauran de ser preferentment persones abonades i públic local.

El Consell Interterritorial estableix així un màxim d'aforament però el Departament de Salut ha informat que aquesta decisió «no afecta» les mesures que va aprovar aquest dimarts el Procicat: un màxim del 60% en competicions esportives, instal·lacions o equipaments exteriors amb un aforament de més de 10.000 persones i del 40% en tancats.

Salut ha indicat que el Consell Interterritorial indiquen uns màxims però que cada comunitat pot modular segons la situació epidemiològica de cada territori.

Sanitat i les comunitats han recomanat també que els entrenaments es facin preferentment sense públic i, en tot cas, amb els límits d'aforament establert. L'acord insisteix que s'haurà de reforçar el compliment de l'obligatorietat de l'ús de la mascareta i el respecte a les indicacions sanitàries. Per tant, no podran accedir als recintes persones amb símptomes compatibles amb la covid o que estiguin confinades.

Amb caràcter general no es permetrà la venda ni el consum d'aliments o begudes durant els esdeveniments esportius. Tampoc es podrà fumar, ni en interiors ni en exteriors. S'estableix també la recomanació de proporcionar ventilació natural de forma permanent en interiors i, si aquesta no és possible, hi haurà d'haver ventilació forçada.

Aquestes mesures estaran vigents de l'1 al 31 d'octubre. Durant la darrera setmana d'octubre es farà una nova avaluació de la situació.

tracking