Diari Més

Una etapa de la 101a Volta Ciclista a Catalunya es desenvoluparà a la Costa Daurada

Els esportistes sortiran de Salou i arribaran a Cambrils i, de cara al 2023, cobraran protagonisme les Terres de l'Ebre

Peter Sagan, guanyador de la sisena etapa de la Volta Catalunya.

Peter Sagan guanya la sisena etapa de la Volta Catalunya 2021 que va començar a TarragonaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha arribat a un acord amb la Volta Ciclista a Catalunya per tal que la ronda catalana celebri una etapa de la cursa a la Costa Daurada en la seva propera edició, número la 101, que es disputarà l'any 2022 amb sortida a Salou i arribada a Cambrils, i una altra etapa l'any 2023 pel territori de les Terres de l'Ebre, en l'edició 102.

D'aquesta manera, alguns dels millors ciclistes i equips del món s'endinsaran a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre per tal de lluitar per la victòria d'etapa. La Volta pertany al calendari UCI WorldTour, la màxima categoria del ciclisme mundial i any rere any atrau figures mundials com Alejandro Valverde, Adam Yates, Richard Carapaz, Peter Sagan o Geraint Thomas, entre molts altres.

Entre el 21 i el 27 de març de 2022 la Volta transcorrerà per comarques com el Priorat, el Baix Camp i el Tarragonès. Un recorregut a l'alçada de les figures mundials que hi participen i que buscaran agafar el relleu del britànic Adam Yates de l'INEOS Grenadiers, com a vencedor final de la prova, i afegir el seu nom a un palmarès amb corredors tan il·lustres com Miguel Indurain, Eddy Merckx, Jaques Anquetil o Mariano Cañardo, entre molts altres. Aquests són exemples per als nombrosos cicloturistes que volen redescobrir nous territoris.

L'etapa s'endinsarà per carreteres d'interior, amb itineraris que tindran les muntanyes de Prades i la Serra de Montsant com a escenaris naturals de fons i on els ciclistes hauran d'enfrontar-se a ports que ja són una referència per a tota mena d'aficionats.

El 2023 serà el torn de les Terres de l'Ebre, on el terreny per a la pràctica del ciclisme també ofereix excel·lents prestacions. Les poblacions que seran sortida i arribada d'aquesta etapa s'anunciaran en un futur proper, així com el disseny del recorregut d'una etapa que promet grans emocions per l'orografia del terreny.

tracking