Diari Més

A per la tercera consecutiva a casa

El Nàstic buscarà guanyar el tercer partit seguit al Nou Estadi, contra l'Alcoyano, sense un Pol Ballesteros lesionat als isquiotibials

Robert Simón recorre la banda dreta en el transcurs del partit que el Nàstic ha disputat aquesta temporada al Nou Estadi contra el Barcelona B (1-0).

A per la tercera consecutiva a casaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona vol tornar a ser el del Nou Estadi. Després de perdre el primer partit de la temporada, a l'Alfredo Di Stéfano contra el Madrid Castilla (2-1), els de Raúl Agné necessiten recuperar el somriure, en forma de victòria.

A casa, el Nàstic només sap guanyar aquesta temporada i, en aquest sentit, l'equip no vol que s'aturi la festa. Avui toca rebre a l'Alcoyano en un dia molt poc habitual per a la pràctica del futbol a Tarragona. L'aficionat grana no està acostumat a jugar en divendres, però els canvis a nivell televisiu que hi ha hagut aquesta temporada provocaran dies i horaris de duels que fins ara no estaven explorats. A partir de les set de la tarda, els grana rebran a un rival que coneixen perfectament de la temporada passada, ja que s'hi van enfrontar en la segona fase del campionat, la prèvia a un play-off al qual mai hi va arribar el Nàstic.

A les baixes ja conegudes del lesionat Carlos Albarrán i d'Alexandar Cirkovic, sense la documentació necessària per poder jugar, s'hi suma un nou inquilí: Pol Ballesteros entra a la infermeria per una lesió a l'isquiotibial dret. L'extrem es va lesionar durant l'entrenament d'aquest dimecres i no podrà entrar a la llista. És probable que es perdi algun partit més i aquesta és una trista notícia pels tarragonins, ja que Ballesteros va ser dels millors a l'Alfredo Di Stéfano, sortint en els últims minuts i sent protagonista amb xuts a porteria i estant present en gairebé totes les últimes accions ofensives del seu equip. No té sort el jove, que està tenint una presència molt pobre sobre la gespa i que, cada vegada que la trepitja, intenta donar arguments a Agné perquè compti amb ell per a estones més llargues.

El tècnic del Nàstic va repassar la derrota a la capital, encara que va voler treure-li ferro. «Sempre és més difícil conviure amb la derrota que amb la victòria, però vaig entendre fa molts anys que això és un esport i cadascú fa el que pot», va dir, tot recordant que «sabem que la lliga és molt exigent i que divendres tenim revàlida, davant d'un bon rival». Va reiterar el de Mequinença que no li va agradar el fet que el Nàstic no fos contundent a cap àrea, ni a la pròpia ni a la del contrari. «Si el rival et regala el 0-1, l'has de fer i, fins al minut 37, no havia passat res. Llavors, un desajust i ens van marcar», va dir, en aquest sentit, encara que, «globalment, l'equip va estar molt bé».

Quintanilla i Aythami

Sobre el canvi de posicions entre Alex Quintanilla i Aythami Artiles, que van actuar per primera vegada a la temporada a l'esquerra i a la dreta de l'eix de la rereguarda, respectivament, Raúl Agné va comentar que ho va fer «per tenir joc, la gent no és tonta. Si només tens joc per un sector... Amb Joan teníem joc per l'esquerra i amb Aythami en vam tenir per la dreta». Una altra posició que està sorprenent enguany és la de Jannick Buyla, escorat a la banda esquerra, una opció, segons l'entrenador, que sempre «anirà en funció del partit».

Agné va lloar l'Alcoyano, «un equip expert, agressiu, que pressiona molt i que ve amb confiança, amb jugadors i entrenador experts». A més, segons el seu parer, «són molt fort físicament i saben què han de fer».

Un punt que troba positiu l'entrenador de jugar a casa és fer-ho amb la pròpia gent, la que, de moment, està acudint en massa amb entrades sempre superiors a les 5.000 persones. «Veig il·lusió i jo soc feliç quan veig feliços als altres i vinc de places molt complicades on la gent ve amb mala fe», va argumentar.

L'entrenador del Nàstic també va reiterar la seva idea de futbol, que no passa per esquemes ni dibuixos, ja que «això no va de 4-3-3 i 4-4-2, sinó de maneres i intencions», ja que, segons el seu parer, «el futbol evoluciona cap a equips que siguin capaços de posar en pràctica diversos plans amb els mateixos onze jugadors, que els donis una ordre i ràpidament s'adaptin».

Canvis a l'alineació

L'onze podria experimentar alguns canvis respecte al que va caure a Madrid. Principalment, en el centre del camp i a dalt. A la porteria hi continuarà sent Manu García, amb la defensa formada, de dreta a esquerra, per Pol Domingo, Alex Quintanilla, Aythami Artiles i Joan Oriol. Javier Ribelles, que va ser suplent diumenge passat, apunta a la titularitat al costat de l'indiscutible Pedro Del Campo.

Robert Simón actuarà per la dreta i, a l'esquerra, Jannick podria deixar el seu lloc a Javi bonilla. A dalt, Agné està provant dia a dia per tal de trobar la parella perfecta i podria experimentar amb una de nova: Pablo Fernández en el perfil dret i el veterà Edgar Hernández en l'esquerre.

tracking