Diari Més

El centre del camp del Nàstic encara necessita una posada a punt

Contra el Real Madrid Castilla no va funcionar i Agné té pendent aconseguir trobar la fórmula perquè la zona ampla carburi

Francesc Fullana, durant el Nàstic-Barça B.

El centre del camp del Nàstic encara necessita una posada a puntGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre del camp del Nàstic no acaba de carburar. Va quedar clar durant la derrota de diumenge a l'Estadi Alfredo Di Stefano (2-1) contra el Real Madrid Castilla i Raúl Agné, tècnic grana, té feina encara per endavant.

L'entrenador va assegurar després del duel a Madrid que «el centre del camp ha estat molt bé, m'ha agradat», però és conscient que ha de millorar molt si vol tenir les opcions d'ascens a Segona Divisió A que desitja.

El centre del camp del Nàstic va protagonitzar, diumenge, un canvi significatiu a la medul·lar respecte als tres primers partits de Lliga. Javier Ribelles, que sempre havia estat de la partida, no va disputar cap minut. El valencià no ha tingut tampoc un inici de temporada brillant, però la seva presència ha ajudat sempre a aportar contundència i força al centre del camp, almenys una mica més que quan juguen altres companys.

La planificació esportiva d'aquest passat mercat d'estiu va deixar al Nàstic, almenys fins al gener, amb un únic centrecampista de tall defensiu. Raúl Agné va decidir prescindir de Fran Miranda, ara a l'Alcoyano (pròxim rival del Nàstic) i no va arribar cap substitut de perfil similar. El tècnic de Mequinença prefereix futbolistes més dinàmics a la medul·lar i Miranda no entrava en aquest perfil. Ara bé, el Nàstic va patir, i molt, contra els madrilenys, els quals van dibuixar un 4-3-3 que va ser superior a la zona ampla al 4-4-2 d'Agné.

Francesc Fullana i Pedro Del Campo van ser els escollits per actuar pel mig del camp i no van poder seguir el ritme dels joves del filial madridista. Del Campo és un futbolista amb molta qualitat a les seves botes, que sempre mira endavant i que en ocasions descuida, per les seves característiques, les tasques defensives.

No ha arrencat bé

Si a aquesta circumstància se li suma el fet que Fullana no ha arrencat bé la temporada, el resultat no pot ser mai l'esperat. L'illenc pateix molt quan actua de migcampista, ja que com que el Nàstic juga amb dos homes pel centre, quan els rivals arriben amb superioritats en aquesta zona arriben els problemes.

El fet que Agné aliniés a Jannick Buyla per banda esquerra va provocar que existís una ajuda als dos centrecampistes, però aquesta decisió també va tenir un perill afegit. La banda dreta del Madrid Castilla va ser la més incisiva en atac, amb molta diferència. Santos en el lateral i Marvin com a extrem van tornar boig a un Joan Oriol que va requerir d'ajudes, les quals havien d'arribar, en el primer acte, per part de Buyla. En el segon, aquesta tasca va ser cosa de Javi Bonilla, que va entrar per culpa de l'amonestació que va veure el futbolista cedit pel Zaragoza.

Set punts de dotze són arguments per confiar en un equip que vol aspirar a tot i que tot just està iniciant la temporada. Tret d'algunes errades puntuals, la defensa rutlla i a la davantera hi ha moltes alternatives. Donant amb la tecla a la medul·lar hi haurà molt camí fet.

tracking