Diari Més

Jocs Olímpics

La Generalitat rep els esportistes olímpics i paralímpics catalans

Aragonès: «L'esport ajuda a superar desigualtats»

Tots els esportistes catalans que van aconseguir medalla.

La Generalitat rep els esportistes olímpics i paralímpics catalansGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va rebre ahir a la tarda a Palau els esportistes olímpics i paralímpics catalans que han obtingut medalla o diploma als Jocs Olímpics de Tòquio i va reivindicar que «els valors de l'esport ens ajuden a superar les desigualtats» i, en conseqüència, «un país esportiu és un país vertebrat». Tal com va explicar, «la importància del treball en equip, l'esperit de superació col·lectiva i el respecte pel rival són valors aplicables a qualsevol àmbit de la societat».

El cap de l'Executiu va felicitar aquests esportistes que han mostrat la seva «capacitat de superació» després d'haver participat en uns jocs olímpics marcats per la pandèmia de la covid-19 on «heu mostrat gran capacitat d'adaptació i de superposar-vos a dificultats». «Sou un exemple al qual ens hem d'emmirallar tota la societat», va afegir. El president de la Generalitat va aprofitar per fer extensiva aquesta felicitació a l'entorn dels esportistes, així com a la xarxa de clubs i entitats esportives de Catalunya que «és un dels grans col·lectius que formen la ciutadania, especialment els nostres infants i joves».

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va recordar que Catalunya és un país amb una forta tradició esportiva. «Els valors de l'esport són els valors del nostre país. De la constància, de la fortalesa, de la superació, però també de la cohesió social, de la internacionalització», va afirmar. Vilagrà, després de manifestar que els esportistes assistents a la recepció «sou el present, però també el futur d'aquest país esportiu», va destacar que el Govern català fa en aquesta legislatura una aposta ferma per l'esport. I en aquest sentit, va ressaltar, per exemple, la voluntat de reforçar el CAR de Sant Cugat amb una coordinació de la tecnificació esportiva arreu del país i també fomentant l'esport femení.

tracking