Diari Més

El Nàstic va sense frens (2-0)

Els grana derroten al Betis Deportivo gràcies a les dianes d'Edgar Hernández i de Javi Bonilla i sumen set punts de nou en un gran inici de temporada.

El Nàstic va sense frens (2-0)

El Nàstic va sense frens (2-0)Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona confirma el seu gran inici de temporada sumant la segona victòria consecutiva, contra el Betis Deportivo. Els gols d'Edgar Hernández i de Javi Bonilla i una aturada espectacular de Manu García van ser la perfecta combinació per arrodonir un 2-0 en un partit amb una primera meitat molt grisa per part dels grana, que va millorar en el segon acte. En gran part, amb l'entrada d'un espectacular Edgar Hernández que va presentar la seva candidatura immediata a la titularitat.

Quan una cosa funciona, no s'ha de canviar. Almenys, és una premissa que serveix en el món del futbol i que Raúl Agné va posar en pràctica davant del filial sevillà. Amb Manu García a la porteria, Pol Domingo (dreta) i Joan Oriol (esquerra), els centrals van tornar a ser Alex Quintanilla i Aythami Artiles. En el centre del camp, els cantons per a Robert Simón i Francesc Fullana i la part central amb Ribelles i Pedro Del Campo com a protagonistes. A dalt, Pablo i Pedro.

El Nàstic va saber entendre què requeria el partit des del principi. La debilitat del Betis Deportivo era la seva defensa. Posant en problemes als homes de la rereguarda mitjançant una forta pressió l'equip tenia molt a guanyar. Així va ser. Sobretot amb Pablo Fernández i Robert Simón en el perfil dret el Nàstic tenia arguments per creure en el gol.

Una greu errada de Del Campo als catorze minuts va estar a punt de costar-li el gol al Nàstic. El centrecampista va regalar l'esfèrica al rival en una zona compromesa, va arribar a peus de Raúl García i aquest va disparar a l'exterior de la xarxa de Manu García. Si el punta bètic s'hagués aturat dos segons a pensar, probablement el desenllaç hauria estat fatal pels interessos del Nàstic.

Poques accions ofensives de mèrit es va apuntar el Nàstic durant el primer acte. Una d'elles, en el 28', va néixer en un gran desplaçament d'Alex Quintanilla cap a Pablo Fernández. Aquest, la va servir a l'espai cap a Robert Simón, però l'extrem, molt forçat, només va poder centrar sense perill.

Amb l'empat sense gols es va arribar al final dels primers 45 minuts, els pitjors del Nàstic en el que va de temporada. No van trobar el seu joc els tarragonins, que van patir en excés algunes errades defensives, un arbitratge nefast i que el centre del camp no va funcionar. Del Campo no dirigeix, Fullana ha començat molt malament la temporada i a Ribelles li costava anar endavant. Robert Simón no rebia pilotes i Pablo, molta lluita, però no lluïa gens. Pedro Martín, desaparegut.

Debuta Jannick

Amb Ribelles amonestat, el partit reclamava canvis, i Agné va optar per donar entrada a Jannick Buyla, que debutava amb la samarreta del Nàstic. El futbolista cedit pel Zaragoza va quedar col·locat a la banda esquerra i Fullana va passar al centre. Probablement, el tècnic del Nàstic buscava que l'illenc tingués més protagonisme. Ensurt, i dels grans, el que es va emportar el conjunt grana en el 52' amb un tret de Raúl García que va obligar a Manu García a estirar-se i, per baix, treure una esfèrica que entrava cap a dins.

Era el moment de sacsejar l'equip i l'entrenador del Nàstic va optar per donar entrada a Edgar Hernández i a Fran Carbia, per Pablo i Pedro. Davanters per davanters en una acció que li va sortir rodona a Agné, ja que l'ex del Sabadell seria protagonista minuts després amb un golàs de bandera. Era el minut 59 quan Robert Simón va traçar una gran centrada per la dreta. Ara bé, va trigar una mica més a fer-la del que inicialment tenia previst perquè Edgar va dibuixar-li una desmarcada d'autèntic nou, d'aquelles que saben fer aquells que estan acostumats a marcar. Va saltar i, amb un moviment de cames brillant, va anotar el gol que donava certa tranquil·litat al Nàstic.

Però el Nàstic volia més. I, novament, un canvi de Raúl Agné va significar un gol immediat. Entra Javi Bonilla al camp en substitució de Pedro Del Campo i, en una de les primeres pilotes que toca, cap a dins. Va ser la jugada del món al revés. Centrada d'un esquerrà (Edgar) amb la dreta i remat d'un altre esquerrà amb la seva cama menys bona. La pilota va rebentar el travesser i va acabar entrant.

El 2-0 va enfonsar completament al Betis, que va abaixar els braços, circumstància que va permetre al Nàstic jugar més alegrement i intentar, fins i tot, el tercer. Carbia, Robert Simón i Buyla van apropar-se a la porteria contrària sense la sort desitjada en una segona part marcada pel recital d'un Edgar Hernández que semblava que tenia vint anys. Intel·ligent, precís i, sobretot, efectiu. Què més se li pot demanar a un davanter?

A dos minuts pel final del temps reglamentari va entrar Pol Ballesteros, que va gaudir del seu segon partit en el que va de temporada.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC Manu García, Pol Domingo, Aythami Artiles, Joan Oriol, Robert Simón (Pol Ballesteros, 88'), Javier Ribelles (Yannick Buyla, 46'), Pedro Del Campo (Javi Bonilla, 78'), Francesc Fullana, Pablo Fernández i Pedro Martín. BETIS DEPORTIVO Rebollo, Fran Delgado, Luis Martínez, Simón, Calderón (Baro, 69'), Marchena (Manuel Morillo, 69'), Tavares, Baena (Ortiz, 75'), Lara, Yasssin Fekir i Raúl (Mohamed, 69'). GOLS 1-0, Edgar Hernández (59'); 2-0, Javi Bonilla (78'). ÀRBITRE Sergiu Muresán Muresán (Valencià). Va mostrar la targeta groga als locals Javier Ribelles, Francesc Fullana (Javi Bonilla, 70'), Pedro Del Campo iAythami; i als visitants Simón i Luis Martínez. INCIDÈNCIES El Nou Estadi va acollir a 5.127 espectadors.

Pablo Fernández lluitant una pilota contra un defensor del Betis.

Bonilla marca el segonTwitter

tracking