Diari Més

AstraZeneca és la vacuna que menys eficàcia perd amb el pas del temps

La immunitat passa a ser del 67% al 61%

Una dosi de la vacuna d'AstraZeneca a punt per ser administrada.

dosi, vacuna, AstraZeneca, pandèmia, coronavirus, covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un recent estudi realitzat per investigacions de la Universitat d'Oxford va revelar que la protecció que ofereix la vacuna d'AstraZeneca es manté d'una forma més estable que la reta.

Aquest estudi indica que la vacuna de Pfizer ofereix una protecció inicial contra la variant Delta del 90%, el qual es redueix al 78% quan han passat tres mesos.

Pel que fa a AstraZeneca, la immunitat que s'aconsegueix amb les dues dosis és del 67%, que descendeix fins al 61% després d'un trimestre. Amb aquestes dades, la farmacèutica no es planteja fer nous assajos clínics per a administrar una tercera vacuna.

Les dades que han reportat les autoritats sanitàries d'Israel deixen veure que una dosi de reforç de Pfizer sembla no tenir gaire efectivitat contra Delta. Cal recordar que aquest país va començar a inocular una tercera dosi de Pfizer a mitjans de juliol, tot i que els resultats no han estat els esperats.

Científicament, doncs, queda clar que la protecció generada per AstraZeneca es manté pràcticament lineal en el temps, inclús contra variants com la Delta.

Aquesta circumstància, però, no ha motivat cap canvi en el pensament del Ministeri de Sanitat espanyol, que continua apostant per Pfizer i Moderna.

tracking