Francisco Torroella guanya la Volta a Tarragona

La cita va finalitzar diumenge a Reus

El podi d'honor amb tots els vencedors.

Francisco Torroella guanya la Volta a TarragonaGerard Martí

Francisco Torroella es va proclamar, diumenge, vencedor de la Volta Ciclista a Tarragona. El corredor va ser el primer a creuar la meta diumenge, a Reus, en el que era la segona i última etapa de la cita, després del seu pas per Camarles, dissabte. Va aconseguir-ho gràcies a un temps de 5.35'08. Pedro José López i Josep Albert Piñana van completar el podi, a dos minuts i un segon del cap de cursa. Josep Albert Piñana i Tony Gallardo van ser els altres dos guanyadors en les restants categories.

La segona etapa de l'edició d'enguany de la cursa va tenir sortida i arribada al centre comercial La Fira de Reus. La cursa es va disputar sobre un total de 118 quilòmetres, on l'ascensió a la Mussara va esdevenir decisiva pel resultat final.

Un total de 140 corredors emprenien un recorregut segmentat en dos nivells. Els primers 60 quilòmetres tenien com escenari un terreny pla, però, a la vegada trencacames. Els corredors rodaven a gran velocitat i es produïen diferents escapades.

Després, va arribar la Mussara, on el líder, Pedro José López, va accelerar la marxa, mentre que portava a roda a Francisco Torrella qui, classificat el tercer en la general, i amb el mateix temps que el líder, començava a imposar un fort ritme que impossibilitava el seguiment del seu company des de l'inici del port de muntanya, Jaume Quintana.

A uns dos quilòmetres per coronar, Torroella va marxar en solitari arribant primer al cim. Per darrere, el líder i corredors com Roberto Beti veien com la Volta sals escapava. Al final, ningú va poder atrapar a Torroella.