Diari Més

Victòria per fer vibrar el Nou Estadi (1-0)

Gran partit del Nàstic amb nombroses ocasions de gol i un pal de Pedro Del Campo que acaba amb triomf local gràcies a un gol de Carbia

Els jugadors del Nàstic celebrant el gol.

Victoria per fer vibrar el Nou Estadi (1-0)Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi ha res millor que iniciar el teu camí a casa guanyant. Així va ser en un Nou Estadi que va vibrar, va gaudir i va veure com els tres punts es quedaven a casa. El Gimnàstic de Tarragona va derrotar al Barça B i ho va fer amb un partit més que notable, brillant en molts moments i, el que és encara millor, deixant unes sensacions més que esperançadores pel que resta de temporada, que és molt.

Fran Carbia va ser l'encarregat de marcar el primer gol de la temporada del Nàstic. Ho va fer, a més, sortint des de la banqueta, fent de revulsiu d'uns Pedro Martín i, sobretot, Pablo Fernández que va brillar amb llum pròpia.

Un únic canvi va realitzar Raúl Agné respecte a l'onze que va sortir al Palmar la passada setmana davant de l'Atlético Sanluqueño. Pedro Martín va ser de la partida, compartint davantera amb Pablo Fernárndez, amb què Fran Carbia es va quedar a la banqueta. La resta, Manu García a la porteria; Pol Domingo, Alex Quintanilla, Aythami Artiles i Joan Oriol en defensa i de dreta a esquerra; Robert Simón a la banda dreta, Fullana a l'esquerra i el centre del camp, novament amb Javier Ribelles en tasques defensives i Pedro Del Campo encarregant-se de la part creativa.

Precisament, el duet atacant va ser del que millor va funcionar al Nàstic. Aquests dos jugadors estan condemnats a entendre's en la present temporada i, davant del Barcelona B, van començar a posar els ciments per a iniciar una societat temible. De les seves botes van sortir algunes de les ocasions més clares del partit, sobretot en la primera meitat. Sempre, amb el permís d'un Robert Simón que va demostrar ser un punyal per banda dreta i que enguany tindrà pocs competidors que li puguin seguir el ritme quan trepitgi l'accelerador. 24 minuts van passar perquè els dos homes de la punta d'atac comencessin el seu particular recital. Primer, paret entre ambdós que acaba amb centrada de Pedro i pilota desviada per la defensa. Dos minuts després, una acció similar acabava amb un xut de Pablo que el porter va rebutjar.

Els dos anaven engreixant la màquina, sempre amb un Robert Simón que també feia acre de presència. En primera instància, amb una gran cursa per la dreta que acabava amb centrada perillosa i sense trobar rematador. En el 34', el mateix Simón, en una acció centrada, es va plantar davant del porter però un defensor va desviar el perill. I a sis minuts del descans, passada de Pablo cap al mateix Simón, qui va disparar creuat trobant amb un gran Iñaki Peña que, fins al moment, ho desviava tot. El Barça es va anar empetitint a mesura que passaven els minuts, sense posar en greu perill a Manu García.

Mans clares i un pal

L'arbitratge estava sent més que discutible, per algunes faltes mesurades diferent per a un equip i per l'altre i que sempre beneficiaven al Barça B. Però també va ser complicat que el col·legiat no veiés unes mans a l'àrea barcelonina a l'inici de la segona meitat. Era un penal que va semblar clar però que mai es va assenyalar.

Novament va estar a punt de marcar del Nàstic en el 57', però en aquesta ocasió amb un protagonista diferent als tres habituals. Va ser Pedro Del Campo, que va canviar el seu lloc amb Fullana i es va situar a la banda, qui va realitzar una gran acció per l'esquerra i el seu xut va topar primer amb Iñaki Peña i, després, amb el pal dret. No podia fer més el Nàstic. És més, el duel es va convertir ja en un assetjament grana. En la següent acció, Joan Oriol va llençar una falta que va salvar un defensor sota els pals. Era complicat fer més per a tan poc premi.

Entra Bonilla

Fullana no estava aportant, però la resta de l'equip també s'estava cansant. Així les coses, el primer canvi que va decidir Agné va ser l'entrada de Javi Bonilla per Ribelles. El sorià va caure a la banda, amb Fullana i Del Campo en la medul·lar. Perdia força el Nàstic en el centre del camp, però guanyava joc exterior. Així, el tècnic grana buscava clarament pilotes a banda que es convertissin en centrades clares als dos puntes.

La següent substitució va ser la de Carbia per Pablo. No és que l'ex del Cornellà estigués fent alguna cosa malament, sinó tot el contrari. Tot el que va fer durant el partit, que va ser moltíssim, el va desgastar fins a un punt que les forces li van començar a fallar. Per aquest motiu, va entrar un d'aquells que té benzina per a dos partits seguits. El punta tarragoní es va situar al costat de Pedro per intentar aconseguir un gol que se li estava resistint massa al Nàstic.

Marca Carbia

I si Pablo i Pedro havien demostrat moltes maneres, ho van fer, em part, per a aplanar el camí al veritable heroi del partit. Fran Carbia, que acabava d'ingressar en el terreny de joc, va realitzar una d'aquelles jugades que tot davanter hauria de saber fer, però que ell va demostrar controlar a la perfecció. Bona va ser la passada llarga de Joan Oriol, però molt millor va ser el control del davanter i la seva capacitat de posar el cos per amagar-li la pilota al central i, d'esquenes, disparar amb cama esquerra, impossible per a Iñaki Peña. Aquesta davantera prometa i, encara que no ha destacat per la seva capacitat realitzadora en aquest inici de temporada, té pinta que li donarà moltes alegries al club al llarg de la temporada.

Sergi Barjuan, tal com indicava el guió, va treure tota la pólvora que li quedava a la banqueta i el filial blaugrana es va bolcar a la porteria contrària. Això sí, amb més cor que cap, ja que les ofensives visitants, en realitat, mai van acabar de fer mal ni a Manu García ni a un Nàstic que va realitzar u n dels partits més complets que se li recorden.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic. Manu García, Pol Domingo, Alex Quintanilla, Aythami Artiles, Joan Oriol, Robert Simón, Javier Ribelles (Javi Bonilla, 66'), Pedro Del Campo, Francesc Fullana, Pablo Fernández (Fran Carbia, 71') i Pedro Martín (Edgar Hernández, 83').

Barcelona B. Iñaki Peña, Guillem Jaime, Mika Mármol, Ramos Mingo (Álvaro Sanz, 84'), Arnau Solà, Nico (Peque Polo, 84'), Matheus (Abde, 62'), De Vega (Jandro Orellana, 78'), Nils Mortimer (Rodado, 62'), Aranda i Jutglà.

Gols. 1-0, Fran Carbia (79').

Àrbitre. Iván Muñoz Pérez (Valencià). Va mostrar la targeta groga als locals Joan Oriol i Alex Quintanilla i al tècnic Raül Agné; i als visitants Solà, Ramos Mingo i De Vega.

Incidències. El Nou Estadi va acollir a 4.311 espectadors. Abans de començar el partit es va guardar un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la covid.

tracking