Diari Més

Paralímpics Tòquio 2020

El guia d'una atleta paralímpica de Cap Verd li demana matrimoni a la pista de l'estadi de Tòquio

Ho va fer una vegada acabada la cursa de 200 metres i l'atleta va donar el seu sí a la petició

Moment en que el guia va demanar matrimoni a l'atleta de Cap Verd.

El guia d'una atleta paralímpica de Cap Verd li demana matrimoni a la pista de l'estadi de Tòquio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La velocista paralímpica de Cap Verd Keula Pereira Semedo va rebre avui una proposta de matrimoni del seu guia sobre la pista de l'Estadi Olímpic de Tòquio, una original petició de mà que va tenir lloc en acabar la carrera dels 200 metres i en presència dels seus contendents.

Pereira, una atleta amb discapacitat visual, corria en la ronda classificatòria dels 200 m categoria T11 acompanyada del seu guia, Manuel Antonio Vaz da Veiga, qui li va llançar la proposta agenollat sobre la pista en acabar la prova i sota la pluja.

«Tinc massa sentiments ara mateix... No hi ha paraules per a explicar com em sento», va dir Pereira als mitjans després d'acceptar la proposta de matrimoni i malgrat no haver-se pogut classificar per a la final dels 200.

«Aquests eren els meus primers Paralímpics, i amb la meva edat i les meves marques, estava pensant a deixar-ho. Però ara tinc una motivació addicional per a seguir després d'aquests Jocs, en comptar amb sempre amb ell al meu costat», va dir la capverdiana, de 32 anys i qui va acabar quarta en la seva sèrie.

El seu guia havia estat planejant aquest moment des de fa anys, i va triar el dia de la competició i l'Estadi Olímpic en considerar-lo «el millor lloc per a fer-lo», segons va relatar.

La pista d'atletisme és «com una segona llar» per a l'atleta, va dir Vaz, qui també va assenyalar que tots dos mantenen una relació des de fa 11 anys.

«Vaig pensar que ja anava sent hora de demanar-li la mà. Així que per què no fer-ho aquí?», va explicar.

L'escena, en la qual Pereira somriu i s'emporta les mans al capdavant en rebre la proposta i mentre els altres corredors i guies aplaudeixen, es va fer viral en les xarxes socials després de ser difosa per l'organització dels Jocs Paralímpics de Tòquio.

tracking