Diari Més

La Volta Ciclista a Tarragona torna aquest cap de setmana després d'un any aturada

Dissabte la cita tindrà sortida i arribada a Camarles, mentre que diumenge Reus serà protagonista

David Llauradó, Noemí Llauradó, J.C. Ferran i Mayte Forján.

La Volta Ciclista a Tarragona torna aquest cap de setmana després d'un any aturadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torna a escena la Volta Ciclista a Tarragona i ho fa després d'un any d'aturada per culpa del coronavirus. La pandèmia va impedir que, el passat 2020, es poguessin desenvolupar les quatre etapes que estaven previstes i, de cara a enguany, se'n desenvoluparan dues. Torna a mitges, però la cita tarragonina ho fa amb més força i il·lusió que mai.

La 58a edició de la Volta tindrà dos centres neuràlgics molt marcats. Aquest dissabte 4 de setembre el protagonisme serà per a les Terres de l'Ebre, concretament per a la localitat de Camarles. Serà allí on s'iniciarà la cita. Davant de l'Ajuntament ebrenc, els corredors partiran a les cinc de la tarda i està prevista l'arribada del primer participant a les 19.23 hores. En total, 100,5 quilòmetres perquè en puguin gaudir els participants.

Pel que fa a la cita reusenca, la de diumenge, la sortida es desenvoluparà a dos quarts d'onze del matí i, l'arribada, quan passin setze minuts de la una del migdia. El punt d'inici i de final serà La Fira Centre Comercial.

La Fira

Precisament, aquest centre va ser el que va acollir, aquest dimecres a la tarda, la presentació de l'esdeveniment. En aquesta, el president de la Volta, Joan Carles Ferran, va destacar que «hi participaran corredors de diferents punts d'Espanya (Balears i Canàries inclosos) i, a més, com a novetat hi haurà dues corredores, que estan preparant cites internacionals». En aquest sentit, en certa manera s'internacionalitza una mica la cita, ja que hi prendran part un parell d'equips de l'estranger.

La cita es disputarà en les categories Master 30, 40 i 50 i també correran d'altres de categoria Elit, en qualitat de convidats. El pressupost de l'esdeveniment ha caigut, segons detallar el mateix Ferran, dels «31.000 euros que estaven previstos l'any passat» a «uns 19.000 d'enguany». Aquest descens està justificat en aquesta reducció de quatre a dos dies de la prova.

Maite Forján, gerent del centre comercial va mostrar-se molt «feliç per formar part d'aquest esdeveniment», mentre que la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va posar en valor que «poder gaudir d'aquesta cita, la tercera d'aquesta modalitat més antiga del món, és una gran satisfacció». No va faltar tampoc a la presentació Josep Cuerba, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, qui va aprofitar per reivindicar el treball de «la Guàrdia Urbana, que sempre està disposada ajudar», així com de «tota la gent de Protecció Civil que també ens donarà un cop de mà».

tracking