Diari Més

El reusenc Gerard Descarrega aconsegueix l'or paralímpic de 400 metres

Els esportistes de la demarcació de Tarragona pugen a la cima amb les seves actuacions a Tòquio

Gerard Descarrega i Guillermo Rojo

El reusenc Gerard Descarrega aconsegueix l'or paralímpic de 400 metrosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El reusenc Gerard Descarrega i el seu guia, Guillermo Rojo, es van proclamar campions paralímpics en la prova de 400 metres, classe T11 d'invidents, en els Jocs Paralímpics de Tòquio, en els quals l'atleta tarragoní va revalidar la seva corona de rei de velocitat en la distància.

En els Jocs de Rio de Janeiro, Descarrega va competir amb Marcos Blanquiño però per a la cita de Tòquio el seu acompanyant va ser Guillermo Rojo, amb el qual corre des de 2018. El destí els va unir perquè Blanquiño, el seu guia des de 2013, es va lesionar abans de l'Europeu de Polònia i el triat per a substituir-li va ser Rojo, preparador físic d'astronautes.

A Tòquio, Descarrega i Rojo van registrar en meta un temps de 50.42. Els van acompanyar en el podi els atletes de Namíbia Ananias Shikongo i la seva guia Sem Shimanda, que van ser plata, i els francesos Gauthier Makunda i la seva guia Lucas Mathonat.

«És un somni aquesta medalla. Hem fet la carrera perfecta i estem molt felices. No han estat anys feliços. Els últims cinc mesos han estat agònics i que hagi sortit bé, però també que podia haver sortit malament, quitació un pes de damunt. Crec que al final fer les coses bé té la seva recompensa», va dir Gerard, al final de la carrera.

Per a Guillermo Rojo aquesta medalla s'ha consolidat sobre «molta feina i molt sacrifici» perquè han tingut «dos canvis d'entrenadors en dos anys, la pandèmia i un canvi de ciutat, de Madrid a Sevilla».

Gerard Descarrega es va quedar cec als 13 anys a conseqüència d'una retinosis pigmentària que li va ser diagnosticada amb quatre anys i que li va fer perdre la visió progressivament.

tracking