Diari Més

El valor de plantilla del Nàstic, a la «mitja taula» de la Primera RFEF

El Barça B, en gran part per Illaix Moriba, és el club més valuós dels 40 de la categoria de bronze

Aythami Artiles, durant un moment de l'amistós entre el Barça B i el Nàstic, que va acabar amb empat i sense gols.

El valor de plantilla del Nàstic, a la «mitja taula» de la Primera RFEFNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divuitè de quaranta. Aquesta és la posició que ocupa el Gimnàstic de Tarragona en valor de plantilla respecte al total d'equips que la pròxima temporada competiran en els dos grups de la recentment creada Primera RFEF.

Segons el portal especialitzat Transfermarkt, el valor de mercat dels jugadors que formen part de la primera plantilla del Nàstic ascendeix als 4,15 milions d'euros. No significa que és el preu que es pagaria per tots els jugadors de la primera plantilla grana, sinó que és una estimació del valor dels jugadors segons certs paràmetres. Rendiment o edat són dos dels aspectes que es tenen en compte.

Fent un cop d'ull a les xifres dels 40 equips, hi ha una gran diferència entre els que tenen un valor més alt de plantilla i la resta. Lidera aquesta classificació, i amb molta diferència, el Barcelona B. Ara bé, aquesta circumstància té un motiu molt clar: els jugadors que entrenarà la pròxima temporada Sergi Barjuan són, en bona part, futbolistes que arribaran al futbol professional i, en alguns casos, que es convertiran en estrelles del futbol.

A més, el filial blaugrana compta en plantilla amb un jugador que té un valor de mercat, sempre segons Transfermarkt, de 25 milions d'euros. És el díscol Illaix Moriba, ara mateix apartat per negar-se a renovar amb el Barça i que és, de tota la Primera RFEF, el jugador millor valorat, i amb molta diferència. El recentment incorporat Yusuf Demir té un valor de vuit milions, pels cinc d'Álex Collado. Tots tres jugadors tenen, per si mateixos, un valor de mercat superior a la plantilla sencera del Nàstic. Tenint en compte que els blaugrana competiran contra el Nàstic, ja queda clara la diferència entre el filial d'un gran club i un equip aspirant a ascendir, però sense tenir jugadors tan diferencials.

El Real Madrid Castilla, amb 19,45 milions de valor de plantilla i el Deportivo de la Coruña, amb 11,10, completen el podi d'una classificació que tanca el Valladolid Promesas.

Els 4,15 milions d'euros de valor de mercat dels jugadors del Nàstic estan molt repartits. Els jugadors oscil·len entre els 100.000 euros i els 300.000 de Manu García, meta fitxat aquest mercat d'estiu procedent de la Ponferradina.

Homes com Jannick Buyla, Javi Bonilla o Javier Ribelles tenen un valor de mercat de 250.000 euros i Carbia o Pedro Martín, per posar dos exemples, de 200.000. Alexandar Cirkovic també «costaria» 200.000 euros, el doble que, per exemple, Pol Domingo, Joan Oriol o Aythami Artiles.

Tenir jugadors joves en plantilla no significa necessàriament comptar amb un valor alt i, per a exemple, el mateix Valladolid Promesas o d'altres filials com el Sevilla Atlético, amb 2,8 milions d'euros o, fins i tot, un

Villarreal B que apareix a la llista empatat amb el Nàstic.

A mesura que avanci la temporada, aquest valor de mercat pot anar variant, sempre depenent del rendiment individual dels jugadors i del criteri de Transfermarkt.

tracking