El Nàstic exhibeix potencial ofensiu (4-1)

El conjunt grana s'estrena golejant a l'Atlético Levante en l'estrena de pretemporada al Nou Estadi

Pol Prats celebrant el tercer gol del Nàstic aconseguit després d'una bona pressió de Pedro del Campo, Pablo i el mateix Pol Prats.

El Nàstic exhibeix potencial ofensiu (4-1)Gerard Martí

El Gimnàstic de Tarragona va agradar-se en el primer amistós que es disputa aquesta temporada al Nou Estadi i ho va fer exhibint una alta i intensa pressió i amb molt poder ofensiu. L'afició, que va retrobar-se amb el seu equip, va poder gaudir d'un bon partit de preparació on els grana pràcticament no van deixar opcions a l'Atlético Levante que enguany competirà a Segona RFEF.

Agné va escollir un onze inicial format per Gonzi, Albarrán, Quintanilla, Domingo, Boaz, Óscar Sanz, Fullana, Simón, Ballesteros, Óscar Romero i Pedro. El lateral esquerre va estar ocupat per Boaz, futbolista del Juvenil A que està completant la pretemporada amb la Pobla. El Nàstic va començar des del primer minut amb una pressió molt intensa i alta, sabent que l'Atlético Levante, com la majoria de filials, aposta per un bon tracte de pilota. La pressió va donar els seus fruits i Pedro va caçar una mala passada enrere de la defensa per plantar-se sol davant el porter, però aqeust va aconseguir desviar l'esfèrica a córner. Aquest va ser el primer avís grana i minuts més tard Ballesteros va provar sort des del mig del camp en veure el porter avançat. La pilota es va perdre per ben poc, però va deixar mostra de les ganes amb les quals va sortir. Malgrat que el Nàstic hauria pogut començar manant en el marcador, però va ser el filial granota el que es va avançar. El gol va arribar amb una centrada per banda dreta que cap defensor grana va poder rebutjar i Jiménez va rematar a plaer al pal llarg de Gonzi que, per la proximitat del davanter, no va tenir temps d'arribar a bloquejar el xut.

El gol no va canviar el guió del partit que seguia amb un Nàstic exercint una pressió molt alta i arribant a la porteria rival amb molt poques passades. Precisament per aquesta pressió, Robert Simón va prendre la pilota a l'últim defensor i es va plantar sol davant el porter, però l'àrbitre va assenyalar falta de l'atacant grana. El gol local estava a punt d'arribar i va sorgir de les botes de Simón que va penjar una excel·lent esfèrica al cor de l'àrea perquè Ballesteros empatés l'enfrontament.

Ballesteros i Simón estaven sent els més actius en atac, però Pedro també es va unir a la festa. Si en els primers segons va estar a punt d'obrir la llauna, després de l'empat de Ballesteros va provar sort amb una jugada individual a la frontal de l'àrea que va acabar amb un xut creuat que es va perdre per ben poc després de tirar una bicicleta al seu rival. Es va arribar a la mitja hora de partit i, després d'una pausa d'hidratació, Agné va canviar a Albarrán –que arrossega petites molèsties– per Karim. Simón va ocupar el lateral dret, per darrere de Karim, qui va fer bones combinacions en atac amb Pedro.

El segon gol del Nàstic va arribar en els instants finals de la primera meitat, quan Ballesteros va robar una bona pilota al mig del camp i va fer una gran passada a l'espai a Pedro. L'ahir capità de l'equip va encarar el seu defensor, va fintar-lo, i va acabar disparant amb potència per batre al porter rival i deixar el 2-1 a l'electrònic per anar al descans.

A la segona meitat van seguir a l'onze Gonzi i Karim, i van entrar Caro, Trilles, Aythami, Joan Oriol, Ribelles, Pedro del Campo, Buyla, Pol Prats i Pablo. En la segona meitat el Nàstic va seguir exercint aquesta pressió intensa, però ho va fer d'una manera més completa, ja que no era tan senzill superar la línia del mig del camp, formada per Ribelles que va agafar la batuta de l'ordre i per Pedro del Campo que no es va cansar de repartir joc en els 45 minuts que va estar sobre la gespa. Tal com va començar la primera meitat, ho va fer la segona, amb una alta pressió sobre els defenses granotes que va provocar l'error del central. Pol Prats va agafar la pilota dins l'àrea i no va dubtar en afusellar el porter per l'escaire. Pràcticament havia començat el segon temps i el Nàstic ja manava 3-1.

S'estrena Cirkovic

Pedro del Campo es va donar a conèixer davant la seva nova afició amb un gran recital de passades a l'espai cap a Pablo Fernández, Pol Prats, Buyla i tothom qui es mogués cap a la porteria rival. Fernández va tenir una ocasió de gol després d'una passada de del Campo, però el porter va treure una bona mà per evitar el gol. Quan s'havia disputat una hora de partit, Agné va canviar la porteria i va entrar Manu Garcia, que no va haver de fer cap aturada en la mitja hora que va jugar. També va donar descans a Karim i va estrenar-se Cirkovic, que ho va fer amb una assistència a Buyla perquè aquest marqués el quart i definitiu gol. Ho va fer amb una carrera fins a línia de fons, allà va posar la pilota enrere perquè l'ex del Zaragoza batés el porter. També va tenir minuts Marc Montalvo, que va entrar al lloc de Ribelles.

Els qui no van jugar van ser Javi Bonilla, Edgar Hernández i Fran Carbia. Els dos primers no van entrar a la llista perquè arrosseguen molèsties, mentre que Carbia, sí que va estar convocat, però tampoc va jugar per precaució, tal com va detallar Raúl Agné a la roda de premsa posterior. L'entrenador es va mostrar molt content amb el rendiment de tots els seus jugadors, però avisava que «encara queden moltes coses per millorar».