Diari Més

El Nàstic fitxa a Aythami per una temporada

El defensor aterra a Tarragona per tancar la rereguarda de Raúl Agné

Aythami Artiles, entrenant amb Las Palmas.

El Nàstic fitxa a Aythami per una temporadaUD Las Palmas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aythami Artiles ja és jugador del Gimnàstic de Tarragona. El defensor d'Arguineguin (Gran Canària) de 35 anys ha signat aquest migdia el contracte que l'unirà al club grana fins al 30 de juny del 2022.

Aythami compta amb una dilatada experiència en el futbol professional i la passada campanya va jugar a Las Palmas, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera esportiva.

L'arribada d'aquest defensa central serveix, tret de sorpresa d'última hora, per tancar la rereguarda del Nàstic, la qual quedaria composada per set efectius. Carlos Albarrán com a lateral dret; Joan Oriol i Javi Bonilla a l'esquerra, tot i que aquest darrer també actuarà en posicions més avançades; i el mateix Aythami, Alex Quintanilla, Marc Trilles i el polivalent Pol Domingo a l'eix.

La idea inicial del Nàstic era la de fitxar un central sub-23, però els plans han canviat i ara serà necessari donar una sortida de futbolista major de 23 anys per poder quadrar aquest aspecte.

Una carrera extensa

El canari va iniciar la seva carrera, precisament, al Las Palmas. Amb divuit anys ja va tenir molta presència en el primer equip i, la 2004-05, va disputar 24 enfrontaments a la Segona Divisió B. Tres campanyes al conjunt illenc (dues a Segona B i una a Segona A), abans de marxar a un Deportivo en el qual, durant la campanya 2007-08, no va tenir partits a Primera, pel que va acabar cedit a l'Eibar.

Fins a l'actualitat, tres temporades al Xerez, tres més al Deportivo, quatre i mitja més a Las Palmas, un any al Córdoba i dues temporades i mitja a Las Palmas. Sempre, alternant la Primera i la Segona Divisió A, pel que el seu currículum està més que contrastat. 429 partits l'avalen com a jugador amb experiència i futbol a les cames.

La passada campanya va patir una greu lesió en el Tendón d'Aquil·les, però va acabar disputant un partit abans de l'estiu, amb què la seva participació immediata en els entrenaments sota les ordres de Raúl Agné no perilla.

tracking