Diari Més

Handbol Platja

Multen l'equip femení d'handbol platja per utilitzar malles en lloc de biquini

La normativa actual obliga que el biquini inferior «no tingui més de deu centímetres en els laterals»

Imatge de l'equip amb les malles que els han valgut la sanció.

Multen l'equip femení d'handbol platja per utilitzar malles en lloc de biquini

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Europea d'Handbol (EHF) ha multat a l'equip de Noruega per jugar el Campionat d'Europa d'handbol platja amb unes malles curtes en lloc de fer-ho amb el biquini reglamentari, en el partit contra Espanya pel tercer lloc de la competició disputada a Varna (Bulgària), en considerar-ho com a 'roba inadequada' per no estar autoritzat pel reglament.

La comissió disciplinària de la EHF va imposar una multa de 1.500 euros al combinat escandinau que va afrontar el partit per la medalla de bronze amb 'shorts' malgrat els advertiments de la EHF, que va tractar la situació com «un cas de roba inadequada».

L'actual normativa obliga les jugadores a utilitzar biquini i que la part de baix «no tingui més de deu centímetres en els laterals».

La Federació Noruega, NHF, va apuntar a diversos mitjans que la indumentària d'un equip ha de ser de «lliure elecció dins d'un marc estandarditzat» i que l'important «és que els esportistes se sentin còmodes».

La NHF va transmetre el suport a les seves jugadores. «Estem molt orgullosos d'aquestes noies que durant el campionat d'Europa van aixecar la veu i van dir prou. Les recolzem i secundem i junts lluitarem per canviar les regles de la indumentària».

«Una visió tan masclista pertany a una altra època», va indicar un diari noruec mentre el ministre noruec de cultura Abib Tall, va assenyalar a Twitter que la decisió de l'organisme esportiu «és completament ridícula. Es necessita un canvi d'actitud en el conservador i masclista món de l'esport».

Abans del torneig, Noruega va sol·licitar l'autorització per a jugar amb 'shorts' a la EHF que va advertir ja de la possibilitat d'una sanció pel que qualifica com a «cas de vestimenta inadequada». La Federació de Noruega, per part seva, va anunciar que es faria càrrec de la multa si el seu equip era castigat.

«La Comissió Disciplinària del Campionat d'Europa d'handbol platja 2021 va tractar un assumpte de vestimenta inadequada. En el partit per la medalla de bronze contra Espanya, l'equip de Noruega va jugar amb pantalons curts que no estan autoritzats pel Reglament de l'Uniforme d'Atleta definit en les regles d'Handbol platja de la EHF. La Comissió disciplinària va decidir imposar una multa de 150 euros per jugadora, és a dir, un total de 1.500», va justificar oficialment la EHF.

tracking