Diari Més

Dos futbolistes de Sud-àfrica, els primers contagiats a la Vila Olímpica de Tòquio

«Mai vam dir que anés a ser un espai lliure de covid, el que vam dir és que seria un espai segur», afirmen des de l'organització

Tòquio 2020.

Els esportistes olímpics signaran un document on acceptaran el risc de morir per covid a Tòquio 2020Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comencen a sorgir els primers positius a Tòquio 2020. L'organització dels Jocs Olímpics va informar aquest diumenge dels dos primers positius en Covid-19 detectats entre els esportistes que ja es troben allotjats en la Vila Olímpica, a cinc dies de la inauguració. Hores més tard de conèixer la notícia, el portal 'InsidetheGames'ha informat que els afectats són dos futbolistes de l'equip olímpic de Sud-àfrica:ThabisoMonyaneiKamoheloMahlatsi.

Tots dos esportistes van donar positiu dins del període de 14 dies després de la seva entrada al Japó, van detallar els organitzadors, que no divulguen més detalls de manera oficial sobre els casos per motius de confidencialitat.

Els dos esportistes de la Vila, així com el resident que va donar positiu el dissabte, «vénen del mateix país i participen en el mateix esport, venien junts en el mateix equip», va explicar de manera oficial el portaveu de Tòquio 2020, MassaTakaya, durant una roda de premsa que estan adoptant. La resta de l'equip està aïllat i «respectant les instruccions» de l'organització, que ja ha detectat als contactes estrets i ha pres «cartes a l'assumpte».

Els primers positius entre els participants de l'esdeveniment es coneixen un dia després de revelar-se el primer positiu dins del complex residencial situat en una de les illes artificials de la badia de Tòquio, el d'un membre d'una delegació també estrangera.

Els contagis d'aquests dos esportistes formen part dels deu nous positius notificats avui entre els participants dels Jocs, la resta dels afectats no es troben allotjats en el complex, entre ells un altre esportista.

«Mai vam dir que anés a ser un espai lliure decovid, el que vam dir és que seria un espai segur», va assenyalar l'organització, que va afirmar que s'estan adoptant les mesures «adequades» de detecció i aïllament de casos, per a tranquil·litzar als residents que arribaran a les instal·lacions residencials d'ara endavant.

Des del passat 1 de juliol, l'organització ha informat de 55 positius encovidvinculats alsJJOOentre les més de 18.000 persones que han arribat al país des de llavors i altres persones que resideixen en el territori.

Aquestes xifres no inclouen altres contagis detectats amb anterioritat, com els dos positius al juny en l'equip olímpic d'Uganda i altres casos a la pròpia organització.

tracking