Diari Més

La FIFA prova noves regles en un torneig juvenil: servei de banda amb el peu, canvis il·limitats

El certamen amistós sub 19, The Future Cup, ha estat el conill d'índies per totes aquestes novetats

Va seguir insultant-la fins i tot quan diversos jugadors el van agafar i li van dir que marxés.

Un aficionat amenaça a una àrbitre de 16 anys dient-li «Como te pille fuera, te violo»Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol no és exempt dels canvis en el reglament. Durant les últimes temporades s'ha incorporat el VAR, videoarbitratge per ajudar a prendre millors decisions durant el partit i eliminar polèmiques, s'han introduït dos canvis més i ara es permeten 5 per equip.

Segons recull el mitjàInfobae, durant laFutureCup d'Europa s'estan provant noves regles. En aquesta ocasió cinc normes que pretenen agilitzar i donar dinàmica al joc.

La primera, permetre realitzar els serveis de banda amb els peus en compte d'amb les mans. En aquest moment, els futbolistes han de posar la pilota a la línia i passar-la a un company o, fins i tot, començar a córrer sense passar-la. Aquesta norma es trasllada també als córners i tirs lliures.

Un altre canvi ve relacionat amb el temps de joc. Es redueix de 45 a 30 minuts, però amb la diferència que el temps solament corre quan la pilota està en joc, una regla molt similar a la d'altres esports com el basquetbol.

Les targetes grogues tenen un càstig extra: qui les rebi ha d'abandonar el camp durant 5 minuts i l'equip ha de jugar amb un menys aquest temps. Si reps dues grogues, continues sent expulsat.

L'últim canvi: el canvi ja no són de 5 jugadors, ara són il·limitats. Imitant un altre cop al bàsquet, i, aprofitant que el temps es deté cada vegada que la pilota deixa d'estar en joc, els tècnics poden moure fitxa tantes vegades com vulguin.

En aquest torneig participen els equipssub19d'AZiPSVholandesos,RBLeipzig alemany i el ClubBruggebelga. Una vegada finalitzat, la FIFA analitzarà com han estat els canvis.

I a tu? Que et semblen aquests canvis? Pots deixar la teva opinió a la caixa de comentaris.

tracking